comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Senegal takımında büyük skandal!

30 Ocak 2015, Cuma 16:18
Senegal takımında büyük skandal!

Afrika Kupası'na erken veda etmenin şokunu yaşayan Senegal'de, Futbol Federasyonu Başkanı, yönetim kurulu ve çalışanlarına kadar herkes istifa edince, aralarında Fenerbahçeli Moussa Sow'un da olduğu milli takım ortada kaldı.

Senegal, Afrika Uluslar Kupası Grup 3. maçında Cezayir'e 2-0 kaybederek turnuvaya grup aşamasında veda etmişti. Bu haber Fenerbahçe cephesinde sevinçle karşılanırken, Senegal'i karıştırdı. Senegal Futbol Federasyonu Başkanı, yönetim kurulu ve çalışanlarına kadar herkes başarısızlığın ardından istifa etti. Federasyon yetkilileriyle takım arasında da büyük tartışmalar yaşandı. Futbolcular maçtan sonra ne yapacaklarını soracak yetkili bulamadı.
 
TAKIM UÇAĞI BİR GÜN GECİKMELİ KALKTI
 
Senegal Milli Takımı, bir gün boyunca turnuvanın düzenlendiği Ekvator Ginesi'nde ne yapacağını bilemeden kaldı. Federasyon, Ekvator Ginesi'nden Senegal'in başkenti Dakar'a kaldıracağı uçağı, bir gün gecikmeli olarak dün öğle saatlerinde kaldırdı. Sow, akşam saatlerinde Dakar'a iniş yaptı. Golcü futbolcunun Paris üzerinden bugün öğlen İstanbul'a iniş yaptı. Sow'un Karabük maçı kadrosuna alınsa bile ilk 11'de görev yapması beklenmiyor.
 
Öte yandan, Afrika Kupası'ndan elenmeleri ile ilgili açıklama yapan Moussa Sow, bu olaya çok üzüldüğünü artık sadece Fenerbahçe maçlarına odaklanacağını söyledi.
 
Takım arkadaşlarını özlediğini, Ekvator Ginesi'nde iken de kulübüyle temasını koparmadığını belirten Sow, "Geçen haftaki maçı kazanmışlar. Bu sene şampiyonluk için yarışıyoruz. Fenerbahçe ile sadece bir maç kaçırdım" diye konuştu.
      
Türkiye'ye dönmesinin, kupada yaşadığı hayal kırıklığını unutmaya yardımcı olacağını dile getiren Sow, "Önümüzdeki maçlara odaklanmak gerek" ifadesini kullandı. Sow, Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını ve iyi bir performans sergilemeyi amaçladığını ekledi. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!