comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İşte Fenerbahçe'deki değişimin 6 nedeni

26 Ocak 2015, Pazartesi 09:02
İşte Fenerbahçe'deki değişimin 6 nedeni

Ligdeki son 4 maçta kalesinde gol dahi görmeyen, 6 haftadır üst üste kazanan sarı lacivertlilerdeki bu olumlu değişim liderliği getirdi..

Fenerbahçe, sezonun 11. haftasından sonra oynadığı 6 karşılaşmayı da kazanarak müthiş bir çıkış yakaladı.
 
Bu çıkış yakalanırken sarı lacivertliler son 4 maçta kalelerinde gol bile görmediler. Hatta son 5 maçta rakip forvetler F.Bahçe kalesini bile göremediler ve 5 maçta sadece 5 top sarı lacivertlilerin kalesini tuttu. 
 
Peki bu değişim ve yükseliş nasıl yaşandı. İşte 6 haftalık müthiş yükselişin sırrı.
 
1-KARTAL AiLESiNi UNUTTU
 
İsmail Kartal Samandıra'yı mesken tuttu. Oğlu Emre babasını görebilmek için zaman zaman Samandıra'da kaldı ve babasıyla zaman geçirebildi. Rakip analizleri ekip halinde mükemmel bir şekilde yapılmaya başlandı. Kasımpaşa gibi hücumda etkili bir takım maçı çok az pozisyonla tamamladı.
 
2-KAÇMA ŞANSI KALMADI
 
Kartal, Samandıra'da tüm oyuncuların antrenman performansını değerlendiren bir tablo oluşturdu. Oyuncular buradan kendi performanslarını görüp itiraz etme ihtimalleri olmadığını gördüler. Herkes daha çok çalışıp formayı hak ettiğini göstermeye çalıştı. Bu da rekabeti daha da arttırdı.
 
3-KAPTANLARIN HAKİMİYETİ
 
Geçtiğimiz sezonlarda teknik ekipte en az 10 kişi çalışırken bu sezon 6 kişilik ekip ile çalışabilen Kartal'a kaptanlar Emre ve Volkan yardım etti. Bu ikilinin müthiş çabasıyla Kartal'ın yükü hafifledi. Kuyt, Egemen, Selçuk ve Gökhan da hocalarına yardım etti.
 
4-DIEGO'YU KAZANDILAR
 
Dıego'nun pozitif biri olması ve arkadaşları ile uyum için müthiş bir çaba sarf etmesi ile birlikte takım da ona kucak açtı. İsmail Kartal, Diego ile sürekli konuşarak onu motive etti. Brezilyalı da istekli olunca her geçen gün daha da iyiye gitmeye başladı.
 
5-PSİKOLOG GİBİ DAVRANDI
 
KARTAL, Emenike'nin biraz duygusal biraz da çocuksu yapısını biliyordu. Onu dışlamadı. Hatalarından sonra konuşup ikna etmeye çalıştı. Emenike'ye kampta özel çalışmalar yaptırdı. Nijeryalı da başarısı için Kartal'ı dinlemesi gerektiğine ikna oldu. Bu pozitiflik Kasımpaşa maçına yansıdı.
 
6-EGEMEN'iN VARLIĞI
 
Geçtiğimiz sezonun süper ikilisi Egemen ve Alves buluştuktan sonra F.Bahçe kalesini kapattı. İkilinin uyumu takımın geri kalanına da moral verdi. Egemen hem kişiliği ile hem de sahadaki tatlı sert oyunu ile takımına savunmada çok büyük bir güç kattı. Tüm takımın daha cesur olmasını sağladı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!