comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Vederson anons şokunu unutamıyor

24 Ocak 2015, Cumartesi 11:24
Vederson anons şokunu unutamıyor

Türkiye'de top koşturan Vederson, Bugün Gazetesi'ne konuştu. En unutamadığı olayın 2009-10 sezonunun finali olduğunu söyledi ve ekledi: "Son maçın ardından şampiyon olduk diye tur atarken, Bursaspor'un şampiyonluğunu öğrendik. Bunun şoku hâlâ üzerimde ve hâlâ bu konuda bana espriler yapılıyor."

Türkiye onu ilk kez 2004'te Ankaraspor formasıyla tanıdı. Futbolumuzda sol bek kıtlığı yaşanırken o bu mevkideki başarılı futboluyla kısa sürede sivrildi. Türk vatandaşlığını da alınca 2007 yılında 3 sezon formasını giyeceği Fenerbahçe'ye transfer oldu. Sarı-Lacivertlilerde şampiyonluk yaşayamasa da profesyonel yaşantısı ve duruşuyla takdir kazandı.
 
Ardından 3 sezon Bursaspor ve 1 sezon da Antalyaspor'da ter döken Gökçek Vederson bu sezon ise Mersin İdmanyurdu için ter döküyor. Biz de 33 yaşında olan ve kariyerinin baharını yaşayan tecrübeli futbolcuyla keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
 
11 yıldır Türkiye'desin ve artık bizden birisin. Dönüp arkana baktığında Türkiye'de en unutamadığın olay nedir?
 
Elbette Fenerbahçe'deyken 2009-10 sezonunun son haftasında oynadığımız Trabzonspor maçı. Berabere kalmamızla Bursaspor'un şampiyon olduğu maç. (Fenerbahçe ve Bursa-spor o sezon son haftaya kadar şampiyonluk yarışı vermişti.  1-1 devam eden Trabzon maçının uzatmalarında Saracoğlu'nda “Bursa-Beşiktaş maçı 2-2 bitti” anonsu yapılınca taraftarlar maç bitimiyle kutlamalar için sahaya girmişti. Ancak aslında rakibini 2-1 yenen Bursa şampiyon olmuştu.)
 
Senin için oldukça zor bir gün olsa gerek?
 
Şampiyon olduk diye tur atarken, Bursaspor'un şampiyonluğunu öğrenmenin şoku üzerimde. Hâlâ bu konuda sürekli espriler yapılıyor. O olaydan bir gün sonra Bursaspor'a transfer oldum. Orada da uzun süre bana bu konuda çokça şaka yapıldı.
 
ALEX DE SOUZA JÜBİLEYİ HAK EDİYOR
 
Birçok yıldızla oynadın. Bunlardan biri de Alex'ti. Şimdi Fenerbahçe taraftarları Alex'e veda maçı yapılmasını istiyor…
 
Alex, Türkiye'de, Fenerbahçe taraftarı önünde veda maçı yapmak istiyor, bunu hak ediyor. Ama Aziz Yıldırım, sıcak bakmıyor. Bence böyle bir organizasyon mümkün ve yapılmalı çünkü Alex bunu hak ediyor. Yönetim hayır derse, birçok Fenerbahçeli bu karara itiraz edecektir.
 
Aziz Yıldırım nasıl biriydi?
 
Çok ciddi ve sert biri. Fakat hayatını Fenerbahçe'ye adamış. Bu çok önemli. Herkesten çok çalışıyor. Özünde iyi bir insan, ama iş konusunda çok sert. Kendisiyle çalıştığım için çok mutluyum.
 
Sence ligin en iyi sol beki kim?
 
Caner Erkin. Ama Ramon Motta ve Telles de çok iyi. Caner, Manchester United, Real Madrid, Chelsea gibi bir numaralı takımlarda oynamayı hak ediyor. Birinci sınıf bir sol bek.
 
Sence Telles, Brezilya Milli Takımı'na çağrılacak mı?
 
Bu çok zor. Telles Galatasaray'da iyi gidiyor ama milli takımda o mevkide Filipe Luis, Marcelo ve Adriano gibi isimler var.
 
YARIŞ SON İKİ HAFTAYA KALIR
 
Bu sezon oldukça çekişmeli geçen bir şamhpiyonluk yarışı var. Birçok aday var. Sen bu yarışı nasıl değerlendiriyorsun?
 
Süper Lig çok zor bir ligi. Bana göre Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray son iki maça kadar savaşacaklar. Bence bu sene geçen sezonki gibi olmaz. Şampiyonun 4-5 hafta önceden belli olacağını hiç düşünmüyorum. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!