comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'den çılgın hamle! 300 futbolcu...

23 Ocak 2015, Cuma 09:30
Fenerbahçe'den çılgın hamle! 300 futbolcu...

Fenerbahçe genç futbolcuların peşine düştü...

Gençlik Geliştirme Program Sorumlusu Müjdat Yetkiner ile birlikte Kemalettin Şentürk ve Saffet Akbaş son bir yılda sayısız turnuva ve maç izledi, 11 mevki için alternatifli bir liste hazırladı. Tamamen gençlerden oluşan listede, futbolcuların hangisinin hemen transfer edilebileceği, kimlerin bir süre daha takip edilmesi gerektiği detayları ile anlatıldı.
 
Şu sıralarda Uruguay'da düzenlenen Güney Amerika U 20 Şampiyonası'nı izleyen Fenerbahçe Scout Ekibi, geride kalan 1 yılda genç oyunculardan oluşan kalabalık bir liste hazırladı.
 
Gençlik Geliştirme Program Sorumlusu Müjdat Yetkiner ile birlikte Kemalettin Şentürk ve Saffet Akbaş yoğun bir dönemi geride bırakırken, birçok turnuva ve maçların takibi sonrası 11 mevki için alternatifler belirlendi.
 
Hazırlanan listede hem 18 yaş ve üzeri, hem de 18 yaş altındaki gençlerin bulunduğu öğrenildi. Bu listede yer alan 300 futbolcudan hangisinin hemen transfer edilebileceği, kimlerin bir süre daha takip edilmesi gerektiği detayları ile anlatıldı.
 
Kemalettin Şentürk ve Saffet Akbaş, 14 Ocak'tan bu yana Uruguay'daki Güney Amerika U 20 Şampiyonası'nı seyrediyor. 14 Ocak'ta başlayan ve 7 Şubat'ta sona erecek organizasyonun tamamlanmasının ardından bu listeye son hali verilecek. Ve ardından Başkan Aziz Yıldırım'a sunulacak.
 
YERLİ ARAYIŞLARI
 
Yabancı genç futbolcular için yapılan bu araştırmanın yanında Ocak ve Şubat aylarında da yerli genç ve minikler için önemli bir viraja girilecek. 27 Ocak-30 Ocak'ta İstanbul'daki Dereağzı Tesisleri'nde futbol okullarının alt yapı seçmeleri var. Daha sonra ise 2-6 Şubat tarihleri arasında Kuşadası'nda düzenlenecek seçmeler yapılacak. Buraya Türkiye'nin dört bir yanında faaliyet gösteren futbol okullarından 1000 genç aday gelecek. Beğenilen isimler Fenerbahçe Altyapı takımlarına dahil edilecek.
 
MALİYET VE KONTENJAN
 
Fenerbahçe Kulübü son dönemde genç oyunculara ağırlık vermiş durumda. Ligin en yaşlı takımına sahip sarı-lacivertliler artık yüksek maaş ve bonservis bedelleri ödemek istemiyor. Kulübün ekonomik yapısının bu sistemi taşıyamayacağının farkında olan yönetim, gerek yurt içi, gerekse de yurtdışındaki yıldız adaylarına yönelirken, gelecek planları tamamen gençlerin üzerine kuruldu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!