comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'de İsmail Kartal kanunları

19 Ocak 2015, Pazartesi 14:49
Fenerbahçe'de İsmail Kartal kanunları

Fenerbahçe'nin teknik patronu İsmail Kartal, Antalya kampında koydupu katı kurallarla kimseye göz açtırmıyor.

Yemeklere 1 dakika bile geç gelmek yasak. Bu esnada telefonla konuşan kişiye de 200 dolar ceza var. İdmanlarda ise belirlenen verileri tutturamayan oyuncular, ekstra çalışma yapmakla yükümlü
 
Fenerbahçe Teknik Patronu İsmail Kartal, liderliğin de gelmesiyle takım üzerindeki ağırlığını günden güne hissettirirken disiplin konusunda ne kadar hassas olduğunu koyduğu kurallarla gösterdi. Antalya kampına özel olarak hazırlanan İsmail hoca, kalıplaşmış ve önceden hazırlanan belli bir programa sabit kalmayarak günden güne arttırdığı tempoyla çalışmalara damga vurdu. 
 
Her oyuncusuna bilimsel verilerle örnekler gösterip “%100 yapmadığınız bu çalışmalar ertesi güne yansır” diyerek gözdağı da verdi. Ancak kampta koyduğu kurallar daha ön plandaydı. Öncelikle yemek saatlerinde her futbolcu spor kıyafetleri ve ayakkabılarıyla masada olmak zorunda. 1 dakikalık gecikme bile Kartal'ın kitabında yazmıyor. Bu sırada telefonla konuşmak ise büyük suç. Bu kuralı çiğneyene 200 dolarlık bir ceza kesiliyor. Başka masaları rahatsız edecek düzeyde bir davranış ve sesli tartışmalar da yasaklara dahil. 
 
EKSTRA YEMEK YASAK!
 
Teknik heyetin daha önceden belirlediği yemek menüsünün dışında ekstra bir talepte bulunmak da yasak. Futbolcular listedekilerle yetinmek zorunda. Bu sabah kahvaltıları için de geçerli.
 
İdmanlarda da ‘Kartal disiplini' hat safhada. Kimse idmana rötarlı gelemez. Hoca konuştuğu zaman başka kimse ağzını açamaz. Çalışma programlarını daha önceden ezberlemekle yükümlü futbolcuların masaj yaptırmaları da zorunlu. Daha önceden belirlenen fiziksel verilerin asgarisini bile tutturamayan oyuncuların, bu rakamlara ulaşana kadar ekstra çalışmalar yapmaları da şart.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!