comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Dirk Kuyt: 'Fenerbahçe güçlü olduğunda...'

17 Ocak 2015, Cumartesi 14:30
Dirk Kuyt: 'Fenerbahçe güçlü olduğunda...'

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, kendi performansının takıma bağlı olduğunu ifade ederek, "Fenerbahçe güçlü olduğunda Kuyt da güçlü olacaktır." dedi.

İkinci yarı hazırlıklarını hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de tecrübeli futbolcu Dirk Kuyt, basın mensuplarının karşısına geçti. Sözlerine ikinci yarı hazırlıklarını değerlendirererk başlayan Dirk Kuyt, "Bence iyi bir hafta geçirdik. Gerçekten harika bir durumdayız ve güzel bir oteldeyiz. İnsanlar bizimle son derece yakından ilgileniyorlar. Bizim için harika bir fırsat ligin ikinci yarısına hazırlanmak için. Hafta boyunca takım çok iyi çalıştı. Bir hafta daha olmasına rağmen bence takım Kasımpaşa maçına şimdiden hazır." ifadelerini kullandı.

"HERKES FENERBAHÇE'YE KARŞI OYNAMAYI SEVİYOR, BU NEDENLE OYNAYACAĞIMIZ HER MAÇ ZOR OLACAK"


Bir basın mensubunun sezonun geride kalan 18 haftasının 10'nda deplasmanda, 8'nde ise içerde oynayacaklarını hatırlatıp, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ile Kadıköy'de oynayacak olmalarının bir fikstür avantaj olup olmadığı'nı sormasına ise Dirk Kuyt, "Sezonun sonunda bunun bir avantaj olup olmadığını göreceğiz." diyerek şöyle devam etti:
"Maçlar oynanmadan konuşmak her zaman kolaydır. 16 karşılaşmayı geride bıraktık 18 final karşılaşması var. Herkes Fenerbahçe'ye karşı oynamayı seviyor, bu nedenle oynayacağımız her maç zor olacak. Ancak Fenerbahçe'nin yapması gereken kendi işine çok iyi odaklanmak. Türkiye'deki her takımı mağlup edebiliriz. Zaten hedefimiz de bu."

Şampiyonluk yarışında kendilerini en çok hangi takımın zorlayacağı yönündeki başka bir soruya da Kuyt, "Gerçekten çok fark etmez. Ligde birbirine yakın 3 ezeli rakip var birbirlerine yakın puanı olan. Ama benim için önemli olan rakiplerim değil Fenerbahçe. Şampiyon olmak istiyoruz. Bunun için maçlarımızı kazanmalıyız. Şu anki pozisyonumuz da şampiyonluk için harika bir durum." karşılığını verdi.

"UZUN VADELİ GELECEĞİM İÇİN ÇOK DA DÜŞÜNMEDİM"

Futbolu Feyenoord'ta bırakacağı yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine de Dirk Kuyt, "Uzun vadeli geleceğim için çok da düşünmedim." dedi.

Öncelikli kısa vadeli geleceğinin 5 ay olduğunu dile getiren Kuyt, "Gelecekle ilgili tek düşüncem 4. yıldızı takmak. Kontratım sezon sonunda sona eriyor ve çok sayıda spekülasyon yapılıyor. Feyenoord bana çok şeyler ifade ediyor; ama aynı şekilde Fenerbahçe de çok şey ifade ediyor. Geleceğimle ilgili henüz karar almadım. Bulunduğum noktada söylenecek çok şey yok. Avrupa ve dışından ilgilenen çok sayıda takım var. Önümüzde uzun zaman var, ilgili konuşma zamanı geldiğinde herkese haber edeceğim. İnsanların benim geleceğimle ilgili konuşmaları sıkıntı değil, ancak tek istediğim benim adıma konuşmamaları. Gazetelerden benim adıma konuşmalar görüyorum ama bunlar yanlış. Bunlar geleceğimi merak eden taraftarlara haksızlık. Şu anda ben uzun vadeli geleceğim için çokta düşünmedim." diye konuştu.

KUYT'TAN PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ


Bu arada Dirk Kuyt, hakkında çıkan eleştirilerle ilgili de "İnsanlar her zaman futbolcuları eleştirir. Ama genelde ne kadar gol ve asist yaptığını bakarlar. Geçen yıldan daha az gol kaydettim bu sene. Ama benim için en önemli şey bu değildir benim için önemli olan takımdır, kazanmaktır. Kazanmak için her şeyi yapmaktır. Bu kişisel performanstan daha önemlidir. Ben şu an formumdan memnunum. Son maçlarda takımın formundan memnunum. Ben de bu maçlarda takımıma skor olarak katkı yaptığım için mutluyum." diye konuştu.

Takım iyi olduğunda futbolcuların bireysel performansının arttığını anlatan Dirk Kuyt, "Her zaman söylediğim gibi sezon başı Fenerbahçe için kolay değildi. Hoca değişikliği yaşadık normalden daha fazla zamana ihtiyacımız oldu. Her hafta üzerine katıyoruz, bunu insanlar görüyordur. Fenerbahçe bu nedenle ligin ikinci yarısında daha güçlü olacaktır. Fenerbahçe güçlü olursa Kuyt da güçlü olacaktır." dedi.

Dirk Kuyt, Fenerbahçe yönetiminin içinde isminin geçtiği bir alt yapı projesinde yer almayı isteyip istemeyeceği yönündeki soru üzerine ise "3 yıldır Fenerbahçe'deyim. 3 yılda Fenerbahçe benim için çok şeyler ifade eden bir hal aldı. Ve benim için öyle kalacak. Ne zaman kulübe yardım edebilecek bir durum olursa mutlulukla kabul ederim. Eğer kulüp gençliğe yaptığı yatırımlarda benim tavsiyelerime ihtiyacı olursa ben elimden geleni yaparım." ifadelerini kullandı.

Tribünlerin dolmamasıyla ilgili de tecrübeli futbolcu, dolu statları özlediğini belirterek, "Fenerbahçe uzun bir süredir evinde yenilmez durumda. Bunun nedeni de Türkiye'nin en iyi taraftarına sahip olmamız. Geçtiğimiz aylarda gelen taraftarlara teşekkür ediyorum, ama 2015'te umarım stadımız dolu olur. Çünkü dolu statlar ve çevresi Türk futbolunu özel yapan şeyler." diyerek sözlerini tamamladı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!