comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe kiralık golcü avında! İşte adaylar

17 Ocak 2015, Cumartesi 09:03
Fenerbahçe kiralık golcü avında! İşte adaylar

Fenerbahçe, bonservisi bedelsiz ya da düşük olan futbolcularla, kiralayabileceği isimler üzerinde duruyor. 

Fenerbahçe'nin Antalya'da yaptığı kampta basın toplantısı düzenleyen Sarı Lacivertliler'in Genel Sekreteri Mahmut Uslu "Yabancı bir forvet almak istiyoruz ama bonservisiyle kolay değil. O nedenle kiralık bakıyoruz" sözlerini sarf etti. İşte Fenerbahçe'nin golcü adayları...
 
SAMUEL ETO'O
 
Mahmut Uslu kiralık olarak transfer yapacaklarını söylese de Eto'o, bonservis bedeli olmadan alınabilecek bir oyuncu. Kamerunlu yıldız yıllardır Aziz Yıldırım'ın hayallerini süslüyor. Başkan daha önce Ortega, Anelka, Roberto Carlos, Emre Belözoğlu, Milos Krasic ve Diego gibi uzun süre ilgilendiği isimleri Fenerbahçe'ye kazandırdı. Eto'o konusunda da sürpriz yaşanabilir. Ancak İtalyan basınına göre Kamerunlu yıldız, Sampdoria ile anlaşmak üzere. İmzalar her an atılabilir. Fenerbahçe'nin son dakika hamlesiyle işler tersine dönebilir. Yine de tecrübeli oyuncunun şu an için Sampdoria'ya çok daha yakın olduğu söylenebilir.
 
EDİN DZEKO
 
Adaylar arasında transferi en zor olan isim. Fenerbahçe, Bosnalı forveti sezon sonuna kadar satın alma opsiyonu olmadan kiralamak için girişimlere başladı. Bony transferinin ardından Dzeko'nun Manchester City'den ayrılma ihtimali iyice arttı. Tek sıkıntı, yıldız futbolcunun birçok talibi olması. İngiliz basınına göre Arsenal ile Borussia Dortmund, Edin Dzeko'yu kadrosuna katmak isteyen takımların başında geliyor. Bu nedenle Fenerbahçe'nin oyuncuyu ikna etmesi kolay değil. Ancak geçmişte zor görünen birçok transferde başarıya ulaşan Sarı-Lacivertliler, Dzeko için de şartları sonuna kadar zorlamaya kararlı. Çünkü yönetim, Bosnalı golcünün gelmesi halinde 4. yıldız yolunda takıma çok büyük güç katacağına emin.
 
MARİO BALOTELLİ
 
Dzeko kadar ünlü bir isim olsa da son yıllarda yaşadığı büyük düşüşe paralel olarak piyasası da düştü. Bonservis bedeli, Türk kulüpleri için hâlâ yüksek olsa da Balotelli'yi kiralamak sanıldığı kadar zor değil. Çünkü eskisi gibi dünya devleri değil, daha alt seviye takımlar İtalyan yıldızla ilgileniyor. Ülkesinden Napoli, Fiorentina ve Parma, Balotelli'nin peşinde. Bu takımların dışında Yunanistan'dan Olympiakos da Balotelli'yi istiyor. Hatta Yunan basınına göre İtalyan golcü ya Olympiakos'a ya da Fenerbahçe'ye kiralanacak! Yaşadığı düşüşe rağmen büyük bir potansiyeli olan Balotelli'yi kiralık olarak transfer etmek, bu oyuncuyla ilgili riskleri de minimuma indirecek.
 
ALEXANDER MEİER
 
Meier'de düşük bonservis bedeliyle' Mahmut Uslu'nun kriterlerine uyan bir oyuncu. Fenerbahçe'ye transfer olma konusunda da fazlasıyla istekli. Yapılan görüşmelerin ardından oyuncunun menaceri Paul Koutsoliakos ile anlaşma sağlandı. Kulübü Eintracht Frankfurt ile de pazarlıklar olumlu yönde ilerliyor. Fenerbahçe bu transferi bitirmeye yakın. Ancak öncelik Dzeko, Balotelli ve Eto'o gibi Daha ‘isimli' oyuncularda. Eğer bu yıldızlar konusunda olumlu bir gelişme yaşanmazsa, Sarı- Lacivertliler'in Alexander Meier'i İstanbul'a getirerek sözleşme imzalatması bekleniyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!