comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'den İzmir kulüplerine büyük müjde

16 Ocak 2015, Cuma 13:18
Fenerbahçe'den İzmir kulüplerine büyük müjde

Maddi sıkıntılarla boğuşan İzmir kulüplerine Fenerbahçe'den müjde geldi. Sarı-lacivertli ekip, oluşturulacak oyuncu havuzundan her İzmir kulübüne bir oyuncuyu ücretsiz olarak kiralık verecek.

Liglerdeki yüksek bütçeli rakipleriyle zorlu bir mücadele içerisine giren İzmir ekiplerinin imdadına Fenerbahçe yetişti. Sarı-lacivertli ekip, oluşturulacak oyuncu havuzundan birer oyuncuyu İzmir kulüplerine bilabedel kiralık olarak verecek. Altay, Altınordu, Bucaspor, Göztepe, İzmirspor ve Karşıyaka'yı kapsayacak projeye göre, Fenerbahçe Spor Kulübü, gelecek vaat eden genç futbolculardan bir havuz oluşturacak. İzmir kulüpleri ise ihtiyaçlarına göre seçtikleri mevkiden sarı-lacivertli kulübün önerdiği oyuncuları ücretsiz olarak kadrosuna katabilecek. Konu hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe İzmir Şubesi yetkilileri Şehmus Kayapınar, Osman Özkebapçı ve Mehmet Ulusoy projenin üzerinde uzun bir zamandır çalıştıklarını ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bu projeyi hayata geçirmeyi çok istediğini belirttiler.

"BU ADIM İZMİR EKONOMİSİNE BİR CANLILIK GETİRECEKTİR"
 
İzmir'de üst liglere ve Süper Lig'e çıkmak için mücadele veren altı takımın olduğunu hatırlatan Fenerbahçe İzmir Şubesi Kurucu Yetkilisi Şehmus Kayapınar, “Fenerbahçe, bünyesinde zaman zaman A takımı kadrosuna girip oynayan, genç, yetenek vaat eden futbolculardan altı tanesini bu altı kulübe bir yıllık kira sözleşmesiyle bedelsiz vermeyi kabul etti. İzmir'de Süper Lig takımın olmaması nedeniyle büyük takımlarımızın taraftarları kendi takımlarını izleyemiyorlar. İzmir'de Süper Lig'e çıkışı hızlandırmak için Fenerbahçe bu adımı atıyor. Bu adım aynı zamanda İzmir ekonomisine bir canlılık getirecektir” dedi.
 
Projenin hayata geçmesinin ardından Beşiktaş ve Galatasaray'ın da benzer girişimlerde bulunabileceğini iddia eden Kayapınar, “Bu proje, aynı zamanda Fenerbahçe'ye de faydalı olacak. Çünkü 90 dakika oynama fırsatı bulamayan genç ve yetenekli futbolcularımız, bu kulüplerde büyük ihtimal 90 dakika oynayarak daha kısa sürede kendilerini geliştireceklerdir” diye konuştu. 
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!