comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe Barcelona taktiği uygulayacak

16 Ocak 2015, Cuma 08:32
Fenerbahçe Barcelona taktiği uygulayacak

Fenerbahçe'nin hücum hattı geçen yılın çok gerisinde kalırken, F.Bahçe'nin teknik patronu Barcelona'nın atak organizasyonu için düğmeye bastı.

Emenike ve Kuyt'ı tamamen kanatlara çekecek olan Kartal “Atacağın her pas gol pozisyonu olmalı” dediği Diego'ya da önemli bir misyon yükledi
 
Fenerbahçe'de bu sezon en çok eleştiriye maruz kalan mevki şüphesiz forvet hattı oldu. Sarı-lacivertliler geçtiğimiz sezon ilk 16 haftada 38 gol atarken bu yıl aynı periyotta 25 kez ağları sarsabildi. Kuyt, Sow, Webo ve Emenike dönüşümlü olarak oynadıkları bu mevkide bir türlü istenilen noktaya gelmeyince teknik direktör İsmail Kartal da çareyi yeni sistemler denemekte buldu.
 
GEÇEN YILI ARATTILAR

Geçen sezonun ilk 16 haftasını Emenike, Kuyt ve Webo 7'şer golle geçerken, Sow 8 kez ağları buldu. Bu sezon ise Sow'un 6 golüne karşın Kuyt ve Webo 4'er golle takıma katkı yapabildi. En ciddi düşüş ise 2 gollü Emenike'de yaşandı. Kamp olması dolayısıyla plan ve programını daha Antalya'ya gelmeden yapan Kartal, Moussa Sow'un da Afrika Kupası'nda olması nedeniyle Barcelona'nın uyguladığı hücum organizasyonu için düğmeye bastı.
 
SANTRFORSUZ İDMANLAR
 
Merkez bir golcüyü ortaya koymaktansa Emenike ve Kuyt'ı tamamen kanatlara çeken genç teknik adam henüz beklentileri karşılayamayan Diego'ya önemli bir misyon yükleyerek “Araya atacağın her pas gol pozisyonu olmalı” dedi. Taktik antrenmanlarında forvetsiz çalışan sarı-lacivertlilerde teknik direktör İsmail Kartal orta alanda bulunan 3 oyuncunun da önlerinde görev yapacak Diego'yu beslemesini istedi.
 
PAŞA TAKTİĞİ HAZIR
 
Bu arada 2. yarının açılış maçı olan Kasımpaşa mücadelesinde cezalı olan Mehmet Topal ile kaptan Emre Belözoğlu'ndan yararlarlanamayacak olan F.Bahçe'nin alternatif oyun planı şimdiden hazır. Teknik heyet Topal'ın yokluğunda milli oyuncunun ön liberodaki eksikliğini defansın önüne iki futbolcu monte ederek gidecek. Ancak buradaki oyuncular tandem oynayarak öne doğru katedecek. Başka bir deyişle Diego'ya alan yaratacaklar.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!