comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Joseph Yobo, siyasete el attı!

10 Ocak 2015, Cumartesi 15:58
Joseph Yobo, siyasete el attı!

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Joseph Yobo, ülkesi Nijerya'da Cumhurbaşkanı Jonathan Goodluck'ın seçim faaliyetlerine katılıp oy istedi.

Fenerbahçe ile yollarını ayırdıktan sonra kulüp bulamayan Nijeryalı defans oyuncusu Joseph Yobo, ülkesinde seçim faaliyetlerine katılıyor.
 
Nijerya'da 3. kez Cumhurbaşkanı olmak için adaylığını açıklayan Jonathan Goodluck'ın seçim çalışmalarını başlattığı Lagos mitingine katılan Yobo, kısa bir konuşma da yaptı. Konuşmasında Goodluck yönetiminin Nijerya için önemli işler yaptığını söyleyen ve vatandaşlardan oy isteyen Yobo, 2013'de kazanılan Afrika Uluslar Kupası şampiyonluğunu da gerçekleştirilen 'iyi işlerden' biri olarak gösterdi ve "Goodluck olmasa o şampiyonluk gelmezdi" dedi.
 
3. kez cumhurbaşkanlığı için aday olan Jonathan Goodluck ülkesi Nijerya'da önemli bir desteğe sahip olmasına rağmen son dönemde Boko Haram örgütünün gerçekleştirdiği kanlı saldırılar sebebiyle eleştirilerin hedefinde bulunuyor. Seçim çalışmalarının startını Lagos'ta veren lider, ülkenin kuzeyindeki Baga'dan gelen katliam haberleriyle sarsılmış durumda. Boko Haram'ın 2 gün önce gerçekleştirdiği Baga saldırısında bin ila 2 bin arasında kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.  

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!