comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'den 'genç' operasyonu

10 Ocak 2015, Cumartesi 09:03
Fenerbahçe'den 'genç' operasyonu

Fenerbahçe, Yeni Zelanda'da düzenlenecek U 20 Dünya Şampiyonası'nı mercek altına alacak.

Sarı-lacivertli kulüp, yabancı sınırlamasının kalkacak olması nedeniyle harekete geçti. Müjdat Yetkiner, Kemalettin Şentürk ve Saffet Akbaş'tan oluşan scout ekibi Yeni Zelanda'daki U 20 Dünya Şampiyonası'nda yıldız adaylarını izleyecek, yönetimin takımı gençleştirme adımlarının startı buradan verilecek.
 
Fenerbahçe'den Yeni Zelanda çıkarması. Gelecek sezondan itibaren Süper Lig takımlarının kadrolarında 14 yabancı bulundurabilecek olması sarı-lacivertlileri harekete geçirdi. Kulübün scout ekibi 30 Mayıs - 20 Haziran tarihleri arasında Yeni Zelenda'da düzenlenecek olan FİFA U 20 Dünya Şampiyonası'nı izleyecek. Müjdat Yetkiner, Kemalettin Şentürk ve Saffet Akbaş'tan oluşan ekip burada genç yıldızları takip edecek.
 
Yeni takım
 
Yönetim uzun süredir üzerinde durduğu gençleştirme operasyonunun başlangıcını da böylelikle vermiş olacak. Ligin en yaşlı takımı olan sarı-lacivertli ekipte sezon sonu ile birlikte ciddi anlamda bir revizyon yaşanacak. Yaşı 30'un üzerindeki yerli yabancı birçok isimle yollar ayrılacak. Yöneticiler ve teknik heyet yepyeni bir takım kurulmasını planlanıyor. Daha önce yapılan çalışmalarda Türkiye ve Avrupa'da forma giyen genç Türk futbolcular belirlenmiş ve ayrıntılı bir rapor hazırlanmıştı. Ancak yeni sezondan itibaren 14 yabancı oynatma hakkının kulüplere tanınması üzerine plan değişti. Şimdi yabancı genç futbolcularla da ilgili adımlar atılacak.
 
Genç ve ucuz
 
Yönetimin yeni transfer politikasında gençler önemli bir yer tutacak. Bunun en büyük sebeblerinden biri ekonomik. Artık eskisi gibi ciddi ücretler ödemekte zorlanan sarı-lacivertli kulüp, yetenekli yabancı gençlere yönelecek. Tüm organizasyonlar takip edilecek, Dünya çapında bir arayış başlayacak. FİFA U 20 Dünya Kupası da ciddi bir kaynak olacak.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!