comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Yılın 11'ini Türkler seçti

09 Ocak 2015, Cuma 16:10
Yılın 11'ini Türkler seçti

Uefa.com üzerinden 8.6 milyon kişinin oy kullandığı yılın takımının belirlenmesinde Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları önemli rol oynadı

Avrupa takımlarında forma giyen en iyi 11 futbolcunun oluşturduğu "Yılın Takımı"nın belirlenmesinde en çok oy kullanan futbolseverler arasında Galatasaraylı ve Fenerbahçelilerin bulunması dikkati çekti.

UEFA'nın yaptığı ankete katılan 8.6 milyon futbolsevere, yılın 11'i adaylarının yanı sıra hangi takımı tuttukları da soruldu.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan verilere göre, oylamaya katılanların yüzde16'sını oluşturan Galatasaraylılar, yüzde 18 ile ilk sırada yer alan Real Madridlilerin ardından en çok oy kullanan taraftar grubu oldu.

Üçüncü sırada yüzde 11'lik oy oranıyla Barcelonalılar bulunurken, yüzde 6 ile Fenerbahçeliler dördüncü, yine aynı yüzdelik dilime sahip Bayern Münihli taraftarlar ise 5. sırada yer aldı.

Avrupa'da yılın 11'ine oy veren taraftarların yüzde 49'unu 18-24 yaş dilimindeki futbolseverler oluşturdu, Avrupa kıtasından oylamaya katılan taraftarların oranı ise yüzde 69 olarak belirlendi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!