comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Aziz Yıldırım: 'Kayıplar telafi edilmezse, havuz bozulur'

08 Ocak 2015, Perşembe 17:20
Aziz Yıldırım: 'Kayıplar telafi edilmezse, havuz bozulur'

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, naklen yayın havuzunda bulundukları için 80 milyon dolar kayıplarının olduğunu bunun devlet veya TFF tarafından telafi edilmesi gerektiğini eğer bu telafi edilmezse havuzun bozulacağını söyledi.


"Benim şahsi görüşüm kulübü bağlamaz. Şu anda mali kriterler deniyor. Açıklamalar yapılırken sanki açıklamayı yapanlar futbolun içinde değiller gibi geldi. Mali kriterlerin yerine getirilebilmesi için TFF'nin de alacaklarımızı zamanında ödemesi lazım. Biz oyuncularımıza maaşlarını zamanında ödememiz için onların da bize ödeme yapması gerekiyor."

UEFA'ya kulüplerin borcu olmaması gerektiği şeklindeki söylemlere ise Aziz Yıldırım, "Kulüplerin UEFA'ya hep borcu yok. Alacağı da oluyor. Biz 1.5 yıldır UEFA'dan Şampiyonlar Ligi'ne katılım bedeli olan 2 milyon 100 bin Euro'yu alamadık. UEFA kriterlerine de uyalım ama önce UEFA bana ödemesi gerekenleri ödemeli, kendi üzerine düşen görevi yerine getirmeli."
ARADAKİ KAYBIMIZ TELAFİ EDİLMEZSE HAVUZ BOZULUR

Naklen yayın havuz ihalesi konusunda tekrardan bir çalışma başlattıklarını dile getiren Aziz Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Havuz ihalesi için bugün başlıyoruz. Havuz yayın ihaleleri yeniden yapılırken şu andaki durumu yeniden gözden geçirilmeli. Fenerbahçe Kulübü adına konuşmuyorum. Benim düşüncemdir. Biz havuzdan 35 milyon dolar para alıyoruz. Havuzda olmasak daha fazla para alırdık. Çünkü 2010 yılında 125 milyon Dolar verildi. Bugünde aynı paralar yine verilir. Arada 80 milyon Dolar kadar fark var. Bu aradaki parayı TFF veyahut devlet bize ödemeli. Ödemezse havuz bozulur. Böyle olunca da mali kriterler tutmaz. Sen benden vergimi alacaksın, kanunen yerine getirmem gerekenleri ben yapacağım. Ama sen benim hakkımı gasp edeceksin öyle olmaz. Ben ödemem gereken paraları bankadan borç alacağım vergimi ödeyeceğim. Ama sen beni serbest bırakmayacaksın. Sen beni serbest bırakacaksın ben istediğim yere satacağım. Mali kriteri düzelteceğim."

PASSOLİG'İN KAYIPLARININ TELAFİSİNİ KİM YAPACAK


Bu sezon uygulamaya konulan Passolig konusunda da ağır eleştiriler getiren Başkan Aziz Yıldırım, "Bu sezon hem kombine satışında hem de gelirde yüzde 50'ye varan şekilde azalmalar oldu. Passolig'den kaçan rakamı kim bana verecek, kim verirse versin o zaman. Bana mali kriterlere uy diyorsun ancak önümü kesmişsin." diyerek tepki gösterdi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!