comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Emre Belözoğlu ayrılacak mı?

05 Ocak 2015, Pazartesi 09:16
Emre Belözoğlu ayrılacak mı?

Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Emre Belözoğlu, "Devam mı, tamam mı" kararını yönetime bıraktı.

Fenerbahçe'nin kaptanı şu an için gelecek planları yapmadığını söyledi, “Sadece şampiyonluğa odaklandım. Hele bir sezon tamamlansın oturup konuşuruz. Ne derlerse onu yaparız. Gidin derlerse gideriz, kalın denilirse kalırız” ifadelerini kullandı.
 
Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, Başakşehir maçı sonrası ligin ilk yarısını değerlendirirken çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Basın mensupları ile sohbet eden milli oyuncu, Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bu sezon boş kalmasının tek sebebinin futbol takımı olmadığını belirtti, “Biz futbolcularla ilgili bir şey olduğunu düşünmüyorum. Taraftarımız bugüne kadar bizim en büyük destekçimizdi. En iyi oyunu oynadığımızda da gelmiyorlarsa biz oyuncular olarak ne söyleyebiliriz ki. Oyuncu grubu olarak tribünlerin boş olmasının bizimle ilgili olduğunu düşünmüyorum” yorumunu yaptı.
 
Emre Belözoğlu son haftaların en iyi takımı olduklarının da altını çizerken, “İyi oyun takımın özgüvenini yerine getirdi. Ama rahat etmemizi gerektirecek bir durumumuz söz konusu değil. Bu sene şampiyon olmamız lazım. İyi çalışmamız gerekiyor. Takım son haftalarda iyi bir hava yakaladı, bunu devam ettirmek istiyoruz. Devre arasındaki kampı çok iyi değerlendirmeliyiz. Kesinlikle rahatlama gibi bir durum olmayacak” ifadelerini kullandı.
 
‘Sezon bir bitsin'
 
Sezon sonu sözleşmesi bitecek tecrübeli futbolcu sadece şampiyonluğa konsantre olduğunu belirterek, “Yeni sözleşmeyle ilgili hiçbir gelişme yok. Hele sezon bir bitsin. Ben de şu anda düşünmek istemiyorum. Ben işime konsantre oldum, kafamda sadece şampiyonluk var. Bunları sezon sonunda konuşuruz. Sezon sonunda ne derlerse onu yaparız, gidin derlerse gideriz kalın denilirse kalırız. Henüz gelecek için bir planım yok, sadece şampiyonluğa odaklandım” diye konuştu.
 
Emre, bu sezon sakatlık problemini daha az yaşaması için de “Geçmişte de kendime çok iyi bakıyordum ancak bazı kısmetsizlikler oluyordu. Bu sezon daha az oldu. Sezon başı kampını çok iyi geçiremesem de iyi gidiyor. İnşallah böyle devam eder” değerlendirmesini yaptı.
 
‘Yoruldum artık' 
 
Emre, geçmişe göre daha sakin olduğunun hatırlatılması üzerine, “Artık yoruldum” dedi. Milli oyuncu, “Gazeteyi açarken gözümü kapıyorum ‘İnşallah ben yokumdur' diye... Sıkıldım artık, kendimi görmekten de sıkıldım. Gerçekten yoruldum. Ailem de her şeyden çok yoruldu. Ben ufacık bir şeyin içinde olmak istemiyorum. Ben de hatalar yaptım, karşılığını fazlasıyla gördüm. Artık inşallah olmayacak. Yine hata yapacağız ama bu olayı başka boyuta taşıyacak şekilde hatalar olmayacak. Saha içinde hatalarımız oluyor. Bir şeyler söylüyoruz, konuşuyoruz ama herkes anlamak istediğini anlıyor. Ben bir şeyler söylüyorum ama ne kadar samimi geliyor bilmiyorum. Ben de fazlasıyla yorgun durumdayım. Futboldan yorulmadım, ama bu işlerden yeterince yoruldum artık. Bu sakinliğim inşallah sezon sonuna kadar böyle devam edecek. Saha içinde pozisyonlar olur, kırmızı kart görürüz, sarı kart görürüz tartışma olur ama belli bir şekilde limiti olacak şekilde olur” ifadelerini kullandı.
 
‘Bize yakışmazdı'
 
Emre ve Mehmet Topal, gördükleri kartlarla Kasımpaşa sınavı öncesi cezalı duruma düştüler. İki oyuncu da maç içinde birer sarı kart daha görüp kırmızı kartla oyundan atılsaydı cezalarını Altınordu ile oynanacak kupa maçında çekeceklerdi. Mehmet Topal, bu durumun hatırlatılması üzerine, “Bize böyle bir şey yapmak yakışmaz” dedi.
 
‘Babamın işine karışmam'
 
Teknik Direktör İsmail Kartal'ın oğlu Emre, Fenerbahçe ile ilgili değerlendirme yapmaktan kaçındı. Başakşehir maçının ardından gazetecilerin “Babanın takımının ilk yarı performansını nasıl değerlendiriyorsun?” sorusuna Emre Kartal, “Ben babamın işine karışmam” cevabı verdi. Bu cevap İsmail Kartal'ı da güldürdü.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!