comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Rıdvan Dilmen: "Fenerbahçe Emenike'den kurtuldu"

03 Ocak 2015, Cumartesi 22:00
Rıdvan Dilmen:

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin, sahasında Başakşehir'i 2-0 mağlup ettiği mücadelenin ardından tespitlerde bulundu.

NTVSpor ekranlarından yayınlanan "%100 Futbol" programının yorumcusu olan Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin, sahasında Başakşehir'i 2-0 mağlup ettiği mücadelenin ardından tespitlerde bulundu.

İşte Dilmen'in tespitleri...
Bugün güçlü bir Fenerbahçe vardı. Güçlü derken efektif bir oyunun dışında oyuncuların da olumlu oyunları bugün ön plana çıktı. Fenerbahçe'nin kadro yapısı olarak en önemli özelliği ikili mücadelelerde ayakta kalmaları. Bugün böyle bir Fenerbahçe takımı vardı.

Fenerbahçe, sakatlıktan da olsa bu form durumuyla Emenike'den kurtuldu. Emenike'nin Fenerbahçe'ye son dönemde el freni olduğunu bugün gördük. Alper geldi ve Alper, Caner'i nefeslendirdi. Alper, kademeye de giriyor. Bunu ne Sow ne de Emenike yapıyor. Bunu Kuyt, Gökhan Gönül'e yapıyor. Caner de Alper'e güvenip daha çok ileriye destek veriyor.

Fenerbahçe'nin molaya ihtiyacı yok. Mesela Beşiktaş, son haftaya oldukça yorularak geldi. Beşiktaş'ın çok ihtiyacı var molaya. Fenerbahçe için dezavantaj oldu ligin devre arasına girmesi. İsmail Kartal da çok iyi işler yapmış. Takımın fizik kapasitesi çok iyi. Her hafta daha da iyi oluyor.

İsmail Kartal, adaletli olmak istiyor. Herkes, Diego diyor ama İsmail Kartal, Alper'i oynatacağım diyor. Emenike gerekirse oturacaksın diyor. Görmedim ama maçın bitmesine 3 dakika kala soyunma odasına giren Emenike ile kulübün konuşması lazım. Bu uyumsuzluk uzun vadede problem yaratır.

Kendi adıma Fenerbahçe, sezonun en iyi oyununu oynadı. Oyuncular bazı pozisyonlarda "Ben oynamak istiyorum, ben güçlüyüm, ben 3. golü atmak istiyorum" dediler. Bunu sezon başlarında göremiyorduk. Fenerbahçe'ye top rakipteyken 10 üzerinden 8 ve top Fenerbahçe'deyken 10 üzerinden 7 veriyorum.

Fenerbahçeliler ve ya futbolseverler ilk 13 haftadaki takımı düşünsünler. Takım bekliyordu, gitmiyordu. Ne var bu takımı fiziğinde diyorduk. Ama sakatlıklardan ama cezalı oyunculardan atletik, diri oyuncuları oynatmak zorunda kaldı hoca. Bu İsmail Hoca'nın da hoşuna gitti. Oyuncular düzeldi ama Hoca oturacaksın dedi.

Antrenöründen, oyuncusuna kadar bugün az pozisyona girmesine rağmen mükemmel bir Fenerbahçe vardı. Ortaya koyduğu oyunlar rakibine sen bu maçtan puan alamazsın dedi. İsmail Kartal, maçtan önce baktığımız zaman beklenen, doğru bir kadro sahaya sürdü.

Başakşehir takımı, büyük takımlarla hep kendi sahasında oynadı. Bugün ilk kez deplasmana gitti ve karşısında hem mental hem de fizik gücü yüksek olan bir rakibe karşı oynadı. Oynamak istediler ama rakibi buna izin vermedi. Fenerbahçe, bugün rakibi kadar koşunca fark ortaya çıktı.

Mehmet Topal, karakterli, profesyonellik anlayışı çok iyi bir oyuncu. Belli bir limiti var ve o limitin altına düşmüyor. Tamamlayıcı bir oyuncu da. Emre - Meireles - Mehmet Topal, güçlerini çok ekonomik de kullanıyor. Nerene nasıl oynamaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. Fenerbahçe takım olarak çok tecrübeli bir oyuncu.

Fenerbahçe, Trabzonspor, Bursaspor, Galatasaray ve Beşiktaş deplasmanlarını bitirdi. Başkan, antrenör ve oyuncular da bunu konuşuyordur. Şimdi rakipleriyle içeride oynayacak. Fenerbahçe'nin bu durumu avantaja çevirmesi için bu tip maçlarda kredisini kaybetmemesi gerekiyor. Fenerbahçe'nin bu maçlarda stratejisi farklı da olabilir. Stratejik olarak 3 puan değil de belki 1 puan içinde çıkması gerekecek.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!