comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Hollanda'dan Aziz Yıldırım'a büyük şok!

21 Kasım 2014, Cuma 13:52

Hollanda gazetesi Metro, Avrupa futbolunda kötü işlere bulaşan ve cezaevine giren başkanlar araştırmasında Türkiye'den Aziz Yıldırım'a da yer verdi.

Hollanda gazetesi Metro, Avrupa futbolunda kötü işlere bulaşan ve cezaevine giren başkanlar araştırmasında Türkiye'den Aziz Yıldırım'a da yer verdi. 6 başkanın olduğu listede gazete tarafından bu isimler hakkında  yapılan değerlendirmeler şekilde:
 
Josep Lluis Nunez: Eski Barcelona başkanı. 20 yıl görev yaptı. Ancak eski başkan 13 milyon euro vergi kaçakçılığı nedeniyle 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 
Uli Hoeness: Eski Bayern Münih başkanı vergi kaçakçılığı nedeniyle 3.5 yıl ceza aldı. Neredeyse yarım yıldır Hitler'in Kavgam kitabını yazdığı Landsberg cezaevinde.
 
Aziz Yıldırım: O rakiplerine rüşvet vermek ve suç örgütü kurması nedeniyle 2011 yılında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak her zaman dik durdu.
 
Jesus Gil y Gil: 71 yaşında ölen eski Atletico Madrid başkanı. 80'den fazla kez tutuklandı. 3 kkez hapse mahkum edildi. Atletico Madrid Kulübü'nü 2003 yılında 270 milyon euro borçla bıraktı.
 
Luciano Moggi: Gerçek bir mafya patronu. 2006 yılında İtalya'da patlayan şike olayının baş mimarı oldu. Bu nedenle 15 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı ancak sonradan bu ceza 18 aya düşürüldü.
 
Gigi Becali: Steaua Bükreş'in zengin başkanı. 2013 yılında 3 yıl hapse mahkum edildi ve halen hapiste. Birçok kötü özelliğinin yanında yanı zamanda ırkçı bir kimliği de vardır.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!