comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Yok aslında birbirlerinden farkları

14 Kasım 2014, Cuma 16:37

Yazarımız Hüseyin Özkök, Milli Takımlar Futbol Direktörü Fatih Terim ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

FutbolArena Analiz - Tarih 12 Kasım Çarşamba. Yer Şükrü Saracoğlu Stadı basın toplantı odası. Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim basın toplantısında tribünlerde futbolcuları protesto eden seyirciyi eleştiriyor. 
 
Tarih 14 Kasım Cuma. Yer Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım basın toplantısında daha önce futbolcuları protesto etmiş taraftarları eleştiriyor. 
 
Fatih Terim ve Aziz Yıldırım'dan sadece iki basit örnek.Uzun yıllardan bu yana Türk futbolunun içinde yer alan iki önemli figürün benzer açıklamaları. Oturup dökseniz daha nicelerini bulursunuz. Biri Galatasaraylı diğeri Fenerbahçeli. Ama ikisinin en büyük ortak özellikleri egoları. Söylemlerine ve tarzlarına baktığınızda birbirine tamamen paralel. İkisi de herkese ayar vermeyi seviyor. Basına, taraftara, federasyona, hakemlere gerekirse kendi yöneticilerine. İkisi de her zaman haklılar. Bazen öz eleştiri yapıyormuş gibi cümleler kurduklarını duyabilirsiniz onların. Ama bunlar sadece kurdukları o ego dolu cümlelerin süsleri. Bir yerde bizlere verilen havuçlar. 
 
İkisi de bunca yılda yararlı bazı işler yapmış olsalar bile Türk futboluna özellikle sportmenlik ve etik açından büyük zararlar vermiş ve hala da vermekte olan ve sahneyi bir türlü terk etmek niyetinde olmayan insanlar. Onlar için kazanmak adına yapılan her şey mubah. İsviçre ve şike skandalları en güzel örnekler. Ama onlara bakarsanız tertemizler ve her zaman suçsuzlar. 
 
Fatih Terim ve Aziz Yıldırım. Kulüpleri farklı ama yok aslında birbirinden farkları. Zaten hiç bir zaman da olmadı. 

Yorum/Analiz: Hüseyin Özkök
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!