comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

'F.Bahçe, Avrupa'dan men edilebilir'

14 Kasım 2014, Cuma 14:06

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, basın toplantısı düzenliyor.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, basın toplantısı düzenliyor.

İşte Yıldırım'ın açıklamaları;

"Tribün sorunu sadece Fenerbahçe'nin değil tüm kulüplerin sorunudur. Tribün olaylarından dolayı Avrupa takımlarıyla hazırlık maçı yapmamıza izin vermiyorlar. Biz Fenerbahçe yönetimi olarak bu olayları bitirmeye kararlıyız. Türk takımları olarak belkide Avrupa'dan komple yasaklanacağız. Bu insanlar futbol seyircisi değil, bunları görmemiz lazım."
"Tribünde rant var. Tribünde dışında F.Bahçe üzerinden rant var. Hem maddi ve manevi rant var. GFB dedikleri grup adına üretip sattıklarıyla yılda 4-5 trilyon kar ediyorlar. Yani tribünde rant var. 23. dakikada 'adam gibi oynayıp' diyerek bağırıyorsa sen Fenerbahçeli olamazsın. Hiçbirinde Fenerbahçe forması yok. Bazı kişi ve şahıslar bu grubu destekleyerek içeri soktular.Bize kimse küfür edemez ve bağıramazlar. Yoksa cezasını veririm."

"'Bu tribün olayını devlet olmadan biz çözemeyiz. Devlet sahip çıkmalı. Türk takımları yoksa Avrupa'dan tamamen men edilir. Kendi grup başlarının hapiste olmasından dolayı siyasi mesaj veriyorlar."

"Ben bir resim gördüm. Eski valimiz kendi koltuğunda oturuyor. Karşısında da bu grubun lideri oturuyor. Ben de valiyle gidip bunun yanlış olduğunu söyledim. Aksi halde her provakasyonun sebebi sizsiniz dedim. O şahsın her türlü kötü alışkanlığı olan biri olduğunu söyledim. Benim amacım tehlikeyi anlatmak. Bu grup devlet ve siyasetin yanlarında olduğunu göstererek rant sağlamaya çalışıyorlar. Tribünlerde küfür olmamasını, ailelerin gelmelerini istiyoruz. 90 dakika tezahürat etsin istiyoruz."

''17 senedir Fenerbahçe Spor Kulübü ya şampiyon ya ikinci. Türkiye Liglerini sürükleyen takım Fenerbahçe'dir. 3-5 tane çapulcuya imkan vermem. Ben bu kulübe 25 yılımı verdim. Bana diktatör diyorlar, desinler. "Eğer bu tip bir tribün olayı daha olursa F.Bahçe 1 sene daha Avrupa'ya gidemeyecek. Oyuncular Maraton tribününe küfür yedikleri için gitmek istemiyordu. Ben de tepkimi koydum, gerekeni yaptım. Ben bu şahıslara kombine vermeyeceğimiz ifade ettim. Bir şahıs yüklü miktarda kombine alarak garanti verdi. Ben de verdim. ma bu insanlar bilmediğimiz kişilere ve GFB'ye de 50 tane kombine vermişler. Ben de o listeyi iptal ettim. Tribünlerde tespit ettiklerim hangi şartta olursa olsun F.Bahçe'nin maçlarında olmayacaklar. Onlar gerçek Fenerbahçeli değil. Bıçaklanan, ölen insanlar oldu. Hep duydunuz. Yazık değil mi onlara? Önce Fenerbahçe forması giysinler. Benle mücadele etmek istiyorlarsa kulübe üye olsunlar, ama bunların hayatı rant.''

"Maç sırasında koku geliyor tribününden. Esrar içiyorlar esrar. Devlete sesleniyorum; şikayetçiyim. Bu insanlar tribünlerde esrar içiyorlar esrar. Buradan suç duyurusu yapıyorum. Ben tribünde alkol ve esrara karşıyım. Ailelere sesleniyorum: Çocuklarınızı bu gruplardan koparın. Tribünlerde uyuşturucu madde içiyorlar, alkol alıyorlar."

"3 Temmuzdan beri şike yapmadık diye söylüyoruz. Bizi bu duruma sokanlar hakkında suç duyurusu yapacağız. Dortmund maçında olanları Avrupa kültürünü almış bir insan yapar mı? Buradan gidiyorlar, orayı karıştırıyorlar. Karşıya gidecek parası olmayanlar, Münih'te kendi atkılarıyla salona giriyorlar. Bu biletleri kim aldı? Araştırsınlar. Gerçek F.Bahçeliler'in mağdur olması bizi üzer. Bizim davamız onlarla değil. Basın olarak siz de amigolara, hapis yatanlara, kokain içenlere çanak tutuyorsunuz. Bundan sonra tribünlerde hiç bir şekilde küfür olmayacak. Rakip takımlara, şahıslara küfür istemiyorum. Takım 23. dakikada protesto edilmez. Maç biter mendil sallar üslubunca protesto edersin, biz de bir şey demeyiz. Devletin taraftar olayına sahip çıkması lazım. Aksi halde çok kötü olaylar bizi bekliyor. "

YILDIRIM DEMİRÖREN VE KULÜPLER BİRLİĞİ...

"Dün Demirören ve kulüpler birliği beni kınadı. Herhalde başlarına taş düşmüş. 'Bizim maçlardan önce Beşiktaş ve Galatasaray başkanları çıkıp açıklama yaptılar. Biz konuşmadık. Beyan da vermedik. Şimdi çıkmış beni kınıyorlar. Peki o zaman konuşan yöneticileri neden eleştirmiyor, kınamıyorsunuz? Hakeme koridorda 'rakip oyuncunun üstüne basıyor, sarı kartla da cesaret alıyorlar' dedim. Bundan beni kınıyorlar. Ben onlara bana toplanıp sahip çıkın dediler, onlar da sağolsunlar dün toplanıp çıktılar. Türk futbolunda her sorun çözüldü. Bir tek Aziz Yıldırım'ı kınamak kaldı. Ben soyunma odasına gitmedim, bir tane hakem bile bunu söyleyemez."

"Daha önce bir kez hakem odasına girdim orada da zaten Ali Aydın bizi çağırıp Rize yöneticisiyle beraber tebligat yaptılar. Ben hakemler varken soyunma odasına girmedim. Hiçbir hakem çıkıp bunu söyleyemez. Ne zaman giderim hakem odasına, Emeike'yi böyle zıplatırlarsa. Maç 0-0 ve 90'da olsaydı ne olacaktı. İşte ozaman giderim. Emenike'nin penaltı pozisyonunda adamın gözünü bağla sesten anlar penaltı olduğunu. Ayıp yani. Hakem hata yapar tamam ama çok yapıyor. Çakır iyi hakemmiş. Hayır canım, nereye gitse ortayı birbirine kattı. İngiltere'ye gitti. Ferguson çıldırdı, sahaya girdi. Chelsea-Barcelona maçını karıştırdı. F.Bahçe'nin hakkının yediği her yeri basarım!"

"Yıldırım Demirören önce ay-yıldızın şeferini kurtarsın, gelenden 3-4 yiyoruz. Beni kınayarak algıyı değiştireceklerini, kendi başarısızlıklarını unutturacaklarını zannediyorlar. Bu durumu saklayamazsınız. Sonuçta geldiler 4 attılar, 10 da olabilirdi. Beni kınadınız da sanki milliler galibiyet mi aldı? Milli takım hakkında kimse değersizlik yaratmamalıdır. Hepimiz sorumluluk almalıyız."

"Benden önceki Kulüpler Birliği ile, benden sonraki Kulüpler Birliği kazanımları arasındaki fark nedir, söyleyin bir bakalım. Ben kulüpler birliği başkanı olsaydım böyle bir şike tezgahı yapabilirler miydi?"

"Serdal Adalı beyi aslanların önüne attılar, o da iyi dayanıyor. Bir iş olursa burada başkanın haberi olmadan olmaz. Ben şikeye inandım, ölsem bile vazgeçmem diyorlar. Sen kimsin ulan kimsin? Biz yapmadık diyorum, ölene kadar da diyeceğim."

"Serdar Adalı'ya bu şike olayında işleri ona yıktılar. Temiz olduğuna inanıyorum. Onun arkadaşları onu yalnız bıraktılar. Beşiktaş, İBB maçından dolayı şike olayının içinde. Dönemin Beşiktaş başkanı kupayı ne yaptı? Bu başkanlar şike yaptı mı? İki kulübün de başkanları çıkıp söylesinler. Şike yaptılar mı, açıklasınlar. Beşiktaş'ı yazan yok, hep bizi yazıyorlar. Bizi yazarak kazandığınız paralar haramdır. Biz sustukça tüm ihale bize kalıyor. Herkes temiz ama biz kirlettik. Basın hep iyi rollerde, biz hep kötüyüz. Artık bitti. Türk bayrağına en çok sahip çıkan bizleriz. Bunu her zaman söyledim. Atatürkçü, laik ve cumhuriyetçiyiz."

"Basında eski antrenörler, futbolcular, hakemler var. Hepsi bir şeyler söylüyorlar. Onlardan ricam, mesleklerinde yaşadıklarını hatırlasınlar ve yapıcı eleştiriler yapsınlar. Basında iyi insanlar da var. Bazıları şöhret olmaya çalışıyor. Eski futbolcular, hakemler basında. Ama dediklerini uymuyor. Hakemlere de ricam var. Hiçbiri bir oyuncuyu eleştirmemeli. Yanlış oluyor. Güzelce yanlışları anlatsınlar, ezmesinler. Bir Milyon Üye projemize destek olmanızı, faydalarını anlatmanızı isterdim ama yapmadınız. Diyorlar ya hepimiz bir geminin içindeyiz. Batarsa hep beraber basarız. Biz batmayız! Bizim gidecek yerimiz var. Bir tane duayen çıkmış diyor ki, antrenmandan şikayetçiymiş oyuncular da bana dert yanıyorlarmış. Hayır, söylemediler. Biri çıkmış diyor ki yok şu oynasın, şöyle oynasın. Ama hiçbir antrenmanı izlememiş ki, söylediği oyuncu sakat. Taraftar gibi konuşuyorsunuz, olmaz. Yön veriyorsunuz. Bir diğeri de çıkmış Başkan Güiza'yı aldı. O yüzden başkanlığı bıraksın diyor. Sen kimsin? Rahmetli Aragones şart koşmuştu."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!