comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İsmail Kartal'ın planları hazır

14 Kasım 2014, Cuma 14:00

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal geniş ve farklı taktiksel uygulamalara geniş kadrosunu kullanmak için harekete geçti.

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal geniş ve farklı taktiksel uygulamalara geniş kadrosunu kullanmak için harekete geçti. Rizespor maçında rakip on kişi kaldıktan sonra yeni dizilişlerin sinyalini veren Kartal, milli maç arasını yeni sistemleri oturtmak için değerlendiriyor. Kartal'ın özellikle sezon içerisinde rakiplerin sistemlerine göre farklı oyun kurguları planladığı ve bunları hayata geçirmenin hesaplarını yaptığı ise gelen bilgiler arasında. Kartal, rakiplerini ve maçları A, B ve C kategorileri ile ayarladı; Galatasaray ve Beşiktaş maçlarını A, Trabzonspor, Eskişehirspor, Gaziantepspor ve Bursaspor ile oynanacak maçları B kategorisine koydu. Diğer rakipleri ise C kategorisinde sınıflandırdı. Kartal, A kategorisi maçlarının tamamlanmasından sonra B ve C kategorisindeki maçlar için farklı kadro planlaması düşünüyor. Kartal C kategorisi takımlarla iç sahada oynanacak maçlar için 3'lü forvet planı düşünürken, B kategorisindeki takımlarla deplasmanda oynanacak maçlar için tek forvet kurgusu üzerinde duruyor.
 
KARTAL'IN KAFASINDA FORVET İÇİN KIRK TİLKİ DOLANIYOR
 
Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal; hücum hattında değişik oyun karakterleri bulunan çok sayıda oyuncuya sahip olmanın avantajını kullanmak istiyor. Dinamik forvetleri ile zaman zaman ikili, zaan zaman üçlü forvete dönmenin denemelerini antrenmanlarda yapmaya başlayan Kartal, tek forvet oynatacağı zaman ise Emenike'ye forma verme kararı aldı. Değişken sistemlerde iç saha maçlarında Webo'yu pivot santrfor kullanıp, Emenike, Kuyt veya Sow üçlüsünden ikisini formlarına göre forma verme kararı aldı.
 
ORTA SAHANIN FORMU KARTAL'I KEYİFLENDİRDİ
 
Fenerbahçe'nin orta alanda Emre, Alper, Meireles, Diego ve Mehmet Topal'ın form durumlarının her geçen gün yükselmesi İsmail Kartal'ın keyfini yerine getirdi. Forma rekabetinin takımı her geçen hafta daha üst seviyeye çekeceği kanaatinde olan Kartal'ın Alper ve Diego'dan özellikle ilerleyen haftalarda hücum varyasyonları konusunda çok şey beklediği öğrenildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!