comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe bu kez AİHM'e gidiyor

07 Kasım 2014, Cuma 13:44

İsviçre Federal Mahkemesi'nin CAS'ın verdiği kararı onamasından sonra Fenerbahçe yönetimi yeni bir hamle daha yapmaya hazırlanıyor.

Sarı-lacivertliler, hukuk kurulu avukat yönetim kurulu üyesi Deniz Tolga Aytöre'nin önderliğinde; görevleri ve yetkileri ellerinden alınan hakim ve savcılar tarafından hukuka aykırı usüllerle elde edilen ve reddedilen delillerle yargılandıklarını iddia ederek bu kez de "şike davası"nı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşımaya hazırlanıyor. Statüsü İsviçre Federal Mahkemesi ile aynı olan AİHM'e; Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olan delil ve özel yetkili mahkemelerle yargılandıklarını ve UEFA Disiplin Kurulu, UEFA Tahkim Kurulu ve CAS'ın da kendilerini "polis fezlekesi" ile yargıladığını bunun da hukuka aykırı olduğu belirtilecek.
 
Trabzonspor'un daha önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne şike ile ilgili yaptığı başvuruyu reddetmesi Fenerbahçeliler için çıkış noktası olarak gösterildi. Fenerbahçe'nin "yeniden yargılanma" konusunu yeniden yargılanma süreci ile aynı anda AİHM'e taşımaya hazırlandığı ise gelen bilgiler arasında.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!