comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'den iddialı yorum! 'Derbiyi kazanacağız'

31 Ekim 2014, Cuma 13:34

Fenerbahçe'nin Scout direktörü Kemalettin Şentürk, Lig Radyo da Ajans Futbolun konuğu oldu.

Fenerbahçe ağı dünyanın her yerinde olduğu içinbu konuda çok zorluk çekmiyoruz. Sadece önemli olan projeye onları dahiledebilmekti. Biz 9 ay önce göreve başladıktan sonra planlama yaparak dernekleridüşündük. Aktif olan yerlerden büyük katkı alıyoruz. Bunun haricinde Fenerbahçefutbol okulları dünyanın her tarafına açıldı. Buradan çıkan çocuklarda çok fazlasayıda oluyor. Fenerbahçe alt yapısında şu ana kadar çoğunlukla dışarıdantransfer yapma alışkanlığımız olduğu için bulduğumuz oyuncular kulübede parakonusunda çok katkı sağlayacak.

Almanya yapıyor biz niyeyapamıyoruz?

Alt yapıdan çıkan değil aslında çıkmayanoyuncuları konuşmak gerekir. Çünkü gerçekçi olmak gerekirse çıkmıyor. Biraritmetik yapalım ve mesela Almanya da 10 milyon Türk var ve bunlardan 5 milyonuerkek olsa, 2 milyonu futbol ile ilgili olduğunu düşünelim. Bu saydan 400-500bin sayıda da genç oyuncuları ayrımraştıralım. Mesut Özil, İlkay Gündoğan veyaNuri Şahin 10 milyon nüfustan bulunabiliyorken biz 75-80 milyondan kimseyiyakalayamıyorsunuz.

Alt yapıda da antrenör eğitimi çokönemli

Biz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak önce antrenöreğitimi iyi yapmaya çalışıyoruz. Şef scout Müjdat Yetkiner 2-3 aydır çok yoğunçalıştı. antrenörleri ayrıca eğitime aldı. Özel bir cd ve kitapçık hazırladı.Bütün herşeyi düzeltmek çok kolay olmuyor. Alt yapıda da kalitesi yüksekhocaların çalışması gerekir.

Biz kazanacağız

Derbi maçında Türkiye'nin şu anda performansıen iyi iki takımı karşılaşacak. Bizim tarafta cezalılar vardı ama son maçtadahil olmak üzere takımın isteği arzusu çok yüksekti. Bizkazanacağız..

Haber: Yetkin Etkin


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!