comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İşte Caner Erkin gerçekleri!

27 Ekim 2014, Pazartesi 16:15

Milli futbolcunun son 2 sezonda ilk kez bir lig maçına kulübede başlamasının nedenleri belli oldu.

Fenerbahçe'nin Gençlerbirliğini 2 penaltıyla devirdiği maçta dikkat çeken en önemli konulardan biri de Hasan Ali'nin sol bekte maça başlamasıydı. Hafif sakatlığı olmasına rağmen takımın iki taktik idmanında oynayan Caner oyuna ancak 2. yarıda girebilirken, bu tercih başkan Aziz Yıldırım'ın hafta içi Samandıra'ya yaptığı ziyareti akıllara getirdi. 
 
İMZAYI ATTI, YATTI İDDİASI
 
Futbolcularla 40 dakikalık bir toplantı yapan ve içindekileri döken Yıldırım bu zirvede görüntülü analiz de dahil olmak üzere her futbolcuya eleştirisini yüzüne söyledi. Ve bu toplantının bitiminde de başkanın Hasan Ali ile özellikle birebir konuşması dikkatlerden kaçmadı. 
 
Kafasındaki 11'i hafta başında kuran ancak belli etmeyen İsmail Kartal, Caner tercihi için üstüne basa basa "Biz 24 kişilik bir ekibiz" diyerek sakatlıktan kaynaklanmadığını ifade etti. İddialar sözleşme imzaladıktan sonra eski formunu henüz yakalayamayan Caner'e başkanın kızdığı şeklinde. 
 
RAKİPLER HEP SAĞDAN GELİYOR
 
İşin teknik kısmı da var. G.Saray maçındakiler dışında rakip takımların gollük pozisyonlarının büyük bölümünü Caner'in oynadığı bölgeden, yani kendi sağ kanadından geliştirmesi... Sürekli ileri çıktığı için geride boşluklar bırakan Caner'e çok yük bindiği için milli futbolcu bu sezon ilk defa bir maça kulübüde başladı. 
 
ZORLARSA PUBİS OLABİLİR
 
Son 2 sezonda hem Milli Takım'da hem de F.Bahçe'de sürekli oynayan ve kasık ağrıları başlayan Caner'in ilerleyen haftalarda ciddi sakatlık yaşamasından da endişe ediliyor. Sakatlığının üzerine gitmesi durumunda 'pubis' tehlikesi ile karşılaşma olasılığı bulunan yıldız futbolcuyu hem baskıdan kurtarmak hem de yenilemek adına teknik heyetin böyle bir değişikliğe imza attığı 
da diğer bir iddia.
 
TAKIMDA HERKES KESiLEBiLiR
 
Caner'in G.Birliği maçında yedek soyunması takımın geneli için de büyük önem taşıyor. Sezon başından itibaren çok çalışan ve hiç küsmeyen Hasan Ali'nin 11'de başlaması "Çalışan formayı kapar, takımda kesik yemeyecek oyuncu yok" mesajını tüm takıma net bir şekilde ulaşmasını sağladı. 
 
TÜKENMİŞLİK SENDROMU...
 
Bu sezon ilk kez 11'de şans bulan Hasan Ali 2012-13 sezonunda F.Bahçe formasını 36 maçta giydikten sonra 'tükenmişlik sendromu' yaşamış, bir daha eski formuna dönememişti. Caner'in bu durumu yaşamaması için 'yenileme' projesi kapsamında ikinci yarıya saklandığı da öne sürüldü.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!