comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Önder Özen, F.Bahçe'yi yorumladı

26 Ekim 2014, Pazar 13:41

Önder Özen, Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği'ni 2-1 yendiği maçı değerlendirdi.

FutbolArena - Önder Özen, Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçını Habertürk gazetesi için değerlendirdi.

İşte Önder Özen'in yazısı:

"G.Saray'a karşı derbiyi kaybeden, önümüzdeki hafta da başka bir derbiye çıkacak olan F.Bahçe, G.Birliği karşısında ilk yarıda seyircisinden tepki gördü. Nedir bunun sebebi?
 
Seyircinin tatmin olmamasını anlayabiliyorum. Zira ev sahibi takım son derece cılız bir tempoda ilk 45 dakikayı bitirdi. Bazen tempoyu yükseltemezsiniz ama kaliteli ayaklarla kaleye gidersiniz. Bunu da göremedik. Hem tempo hem oyun planından yoksun olduğunuz maçlarda, doğaçlama oynayarak da rakibinizi sarsabilirsiniz. Ancak bunu yapan oyuncular da görmedik. İlk yarıda Fenerbahçe'nin oynadığı futbolu, “çim üzerinde 45 dakikalık aktivite” şeklinde tanımlarsak haksızlık etmiş olmayız. Gençlerbirliği'ne gelecek olursak, üzüldüğümü söylemek zorundayım. Bir planı olmasa da, genç oyuncuların bu tip maçlarda çok yüksek istek ve enerjiyle oynadıklarını biliriz. Bunu görememiş olmak gerçekten çok üzücü. İki takımın da gol pozisyonu üretemediği ilk yarıda tabelada bir değişiklik olsaydı, kesinlikle oyunun karşılığı olmazdı.
 
İkinci devrede tabela değişti, peki oyunda bir değişiklik gördük mü?
6 tane oyuncu değişikliği gördük. Ama oyunda bir şey değiştiğini söyleyemem. Yine cılız bir 45 dakika olmasına rağmen Fenerbahçe'nin 2 penaltı golüne, Gençlerbirliği bulduğu tek pozisyonda cevap verdi. Fenerbahçe'nin ilk penaltı golüne kadar maçtan gol çıkabileceğine dair hiçbir ipucu, hiçbir işaret gelmemişti. Yanımdakiler “Fenerbahçe nasıl gol atar” diye sorduğunda, “Fenerbahçe atamaz. Gol olursa da G.Birliği yer” cevabını vermiştim. Aşağı yukarı böyle de oldu. Stancu geriye oynarken topu Alper'in önüne bıraktı, Alper driplingle ceza sahasına girdiğinde Hakan Aslantaş'la yaptığı mücadele penaltıyla sonuçlandı. Başka türlü de gol olmazdı zaten. Penaltılar dışında ev sahibi takım sadece Moussa Sow'la net bir gol fırsatı üretti. O pozisyonda da top üst direkle çizgi arasında git-gel yaptı ama içeri girmeyi reddetti.
 
Derbi öncesinde futbol, F.Bahçe adına umut verdi mi?
Aslolan 3 puandır denebilir. Ama oyuna dair pozitif bir şeyler söyleyebilmek mümkün görünmüyor. Formda bir oyuncusu olmayan, planı olmayan, coşkusu kaybolmuş ve isteksiz bir Fenerbahçe gözledim. Bir haftada elbette çok şey değişebilir ama dünkü görüntüsüyle Beşiktaş karşısında Fenerbahçe'nin işi hiç de kolay görünmüyor.
 
EZBER BOZULDU
Fenerbahçe'nin iki farklı ezberi vardı. Kuvvetli bir pas oyunu ve kuvvetli bir tempo futbolu... İkisini de unutmuş gibiler.
 
FİZİK DE GİTTİ!
Sadece 4 ay içinde fizik olarak bu kadar geri gitmek, Fenerbahçe adına anlaşılır gibi değil.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!