comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Diego'nun şifresi "3"

25 Ekim 2014, Cumartesi 12:46

Sambacı, kariyerindeki en parlak dönemleri çift santrforla sahaya çıkan kadrolarda yaşadı. Ancak üçlü forvet Brezilyalı'nın başarı şansını düşürüyor

F.Bahçe'nin tek transferi Diego Ribas, Alex sonrası 10 numarayı aldı ancak kendisinden beklenen 'maç çözen adam' olamadı. Brezilyalı, henüz ne gol ne de asist olarak takıma katkı veremedi.
 
Başkan Aziz Yıldırım'ın, "3 yıllık sözleşmesi var. Oynayacağı günler gelir" yorumunu yaptığı Diego'nun başarılı olabilmesi için F.Bahçe'nin 3'lü forvetle oynamaması gerek. Yıldız futbolcu en parlak dönemini 2009-10 sezonunda Juventus'ta geçirdi. Juventus, 2009-10 sezonunda 4-3-1-2 taktiğini kullanıyordu. 
 
Diego'nun 2. haftada Roma deplasmanında iki golle yıldızlaştığı maçı Juve 3-1 kazanırken, yandaki 11 ile sahada yer almıştı. Melo'nun bulunduğu güçlü bir orta saha, önünde ise dönemin İtalya Milli Takımı'nda oynayan iki forveti Iaquintia ve Amauri yer alıyordu.. Aynı şekilde Diego, Atletico'daki en iyi sezonunda da Falcao ve Costa'nn arkasında görev aldı. Diego iyi oynadığı zaman maç kazandırabilecek bir adam.

EN BÜYÜK ZARARI FENERBAHÇE GÖRÜYOR
Ancak arkasında üçlü orta alan ve önünde iki santrforla başarıyı yakalıyor. Fenerbahçe ise Kuyt-Webo-Emenike-Sow dörtlüsünden üçüyle sahada oluyor. İlerideki üçlü nedeniyle savunma görevleri artan Diego'nun hücum etkinliği azalıyor. Bundan da en büyük zararı, 3 yıl için oyuncuya 15 milyon Euro ödeyecek olan Fenerbahçe görüyor.

JUVENTUS'UN DİEGO'LU 11'İ
Juventus'ta iki sezon forma giyen Diego Ribas, 47 maçın 45'inde ilk 11'de sahaya çıktı. 3 bin 671 dakika sahada kalan Brezilyalı 7 gol attı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!