comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Aziz Yıldırım'dan derbi öncesi büyük hata

20 Ekim 2014, Pazartesi 14:05

Fenerbahçe'de "hedef 1 milyon üye" projesinin Galatasaray derbisi öncesinde büyük sıkıntı yarattığı bildirildi.

Fenerbahçe'de "hedef 1 milyon üye" projesinin Galatasaray maçının haftasına denk gelmesi takımın derbi konsantrasyonunu etkiledi. Lansmanın yapıldığı gecenin en popüler ismi Fenerbahçe Ülker koçu Zeljko Obradovic olurken, futbol takımının hocası İsmail Kartal ise Aziz Yıldırım'dan; "derbi dersini çalışmak" için izin alarak lansmana katılmadı. Futbol takımının neredeyse tüm oyuncuları gecede hazır bulunurken, Aziz Yıldırım'ın da projeye konsantre olduğu için klasik derbi motivasyonunu yapamaması futbolcular arasında haftanın en fazla konuşulan konusu oldu.
 
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal hafta başından itibaren takımın idmanlarını takip edip futbolcuları motive ederken, Aziz Yıldırım sadece lansma gecesinde Emre, Volkan ve Selçuk'la "derbi" hakkında konuştu. Yıldırım hafta boyunca tek bir idmana gelmedi ve geçen sezon çok sık yapılan "derbi öncesi geleneksel yemeklerden" birisi de tertip edilmedi. Futbolcular bu konuyu da, "Görevi bırakacak olan Aysal bile takımının yanında. Başkan bizi unuttu" şeklinde dillendirdi. Bu konuşmalar Başkan'ın da kulağına gitti.
 
Yıldırım, Volkan ve Emre'ye "konsantrasyon" görevini verdi. Daha önceki derbi öncesi futbolcuların ellerini tek tek sıkıp yolcu eden Başkan Yıldırım, maçtan bir gün önce bile Samandıra'ya gitmedi. Maç günü de sadece futbolcularını Volkan ve Emre aracılığıyla "kendim yokum ama kalbim sizinle" mesajını gönderdi.
 
Yönetim içinde bu konudaki en iddialı isim olan Mahmut Uslu'nun da son gün yapılan uğurlamaya kadar Samandıra'ya gitmemesi ve bu görevi yönetim kurulu adına yedek üye Selim Kosif'in üstlenmesi de sıkıntının artmasına neden oldu. Maçtan önce futbolcular arasında, "Başkanın bize bir kırgınlığı mı var acaba?" konuşmaları arttı. Maçtan sonra ise Fenerbahçeli oyunculardan birisinin söylediği; "derbi, hedef 1 milyon üyenin kurbanı oldu" sözleri ise gecenin sözü oldu.
 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!