comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İsmail Kartal yıkıldı

18 Ekim 2014, Cumartesi 12:44

Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Galatasaray derbisi öncesinde yabancı kontenjanı nedeniyle oldukça sıkıntılı.

Derbi öncesi Fenerbahçe'deki en büyük sıkıntı yabancı kontenjanı.

Sakatlıkları düzelen Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel takımla çalışmalara başladı, ancak oynayıp oymayacakları henüz belli değil. Bekir İrtegün'ün de cezalı olması, teknik direktör İsmail Kartal'ın seçeneklerini azaltıyor. Bekir'in yokluğunda savunmayı Bruno Alves ve Kadlec'ten oluşturması beklenen Kartal, sürekli oynayan bir yabancıdan vazgeçecek. Bu yüzden kulübeye en yakın isim sakatlığı geçse de Sow olarak görülüyor.
 
İsmail Kartal'ı esas düşündüren ise orta saha rotasyonu. Yabancı kontenjanı nedeniyle zorlanan Kartal, Hasan Ali Kaldırım'ı sol bekte, Caner Erkin'i ise hücüm hattında oynatabilir.
 
ALTERNATİFLER... ALTERNATİFLER...
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal'ın üstünde durduğu bir başka isim Alper Potuk. Kartal, orta sahayı takımla çalışmalara başlayan Emre Belözoğlu, Alper Potuk ve Mehmet Topal'dan oluşturup, Diego ve Meireles'i yedeğe çekebileceği konuşuluyor. Fakat Kartal'ın Alper'i sol öne çekmesi ve Diego'yu ise orta sahada forvete yakın kullanması yine gündemde. Yine Kartal'ın Emenike'yi tek forvet oynatıp, Kuyt ve Caner'i de sol orta sahada oynatıp, Diego'yu da Emenike'nin arkasında kullanabileceği iddialar arasında. Kartal'ın bu alternatiflerden hangisini seçeceği maç saatinde belli olacak.
 
EMENIKE'Yİ BU KEZ DE YORGUNLUK VURDU
 
Fenerbahçe'de Moussa Sow'un sakatlığında tüm yorgunluğuna rağmen Emmanuel Emenike ile tüm moral bozukluğuna rağmen Pierre Webo'nun 11'e yakın olması yeni bir sıkıntıyı daha gündeme getirdi. Webo'nun merkezde oynama dışında bir yeteneğinin olmaması, Emenike'nin ya merkez ya da sağ dipte oynayabilmesi yüzünden sol dip mevkisi Kuyt'a kalmış durumda. Bu durumda İsmail Kartal'ın Diego'yu forvet arkası yapıp Emenike'yi bir kez daha yorgunluk nedeniyle kulübede tutup Alper'i sol dip oynatması gündeme geldi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!