comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Obradovic'ten savunma eleştirisi

18 Ekim 2014, Cumartesi 00:46

THY Avrupa Ligi C Grubu'ndaki ilk maçında İtalya'nın EA7 Emporio Armanitakımını 77-74 yenen Fenerbahçe Ülker'de başantrenör Obradovic, ilkyarıda savunmada kötü oldukları mücadelede, ikinci yarıda kazanmaarzusunun kendilerine galibiyeti getirdiğini söyledi.

THY Avrupa Ligi C Grubu'ndaki ilk maçında İtalya'nın EA7 Emporio Armani takımını 77-74 yenen Fenerbahçe Ülker'de başantrenör Obradovic, ilk yarıda savunmada kötü oldukları mücadelede, ikinci yarıda kazanma arzusunun kendilerine galibiyeti getirdiğini söyledi.

Ülker Sports Arena'daki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren Obradovic, karşılaşmaya çok iyi başladıklarını, hücumda ve savunmada çok iyi bir performans ortaya koyduklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Oyuncularımıza her şeyin savunmada başladığını anlatmamız gerekiyor. Bu çok tipik bir durum. 10-11 sayı öne geçince rahatlama oluyor ve savunmayı unutuyorsunuz. İkinci çeyreği 3 faullü bitirdiğimize bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Çok kolay basketler yedik. Oyuncuların savunmanın ne kadar önemli olduğunu anlamaları lazım. Sadece bir kişiden bahsetmiyorum, sahadaki 5 oyuncu için geçerli bu. İlk yarıdaki en büyük sorunumuz buydu."

İtalyan ekibe saygı duyduğunu anlatan Obradovic, savaşçı oyunculardan kurulu bir kadroya sahip olduklarını ifade ederek, "İkinci yarı başa baş geçti. Hatalar yaptık, top kayıpları yaptık, basketbol maçında oluyor tabii ki bunlar. Beni en mutlu eden şey, son dakikalarda oyuncularımızın kazanmaya karar vermesiydi ve ona göre de top ellerindeydi. Bizim için çok iyi oldu. Oyuncularımızın ne kadar kaliteli olduğunu görmüş olduk" diye konuştu. 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!