comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Ömer Onan'dan duygusal veda!

18 Ekim 2014, Cumartesi 00:03

Fenerbahçe formasını tam 9 sezon boyunca giyen, ismini Fenerbahçe tarihine altın harflerle yazdıran Ömer Onan, basketbola veda etti.

Fenerbahçe formasını tam 9 sezon boyunca giyen ve bu süre zarfında 5 Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası ve 2 de Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonlukları elde ederek ismini Fenerbahçe tarihine altın harflerle yazdıran Ömer Onan, basketbola veda etti.

Son dört sezondur Fenerbahçe Ülker'in takım kaptanlığı görevini de üstlenen Ömer Onan, Beko Basketbol Ligi'nde 500 maç ve 4500 sayı barajlarını aşmış, TBL'nin en kariyerli oyuncularından biri olmuştur.
Ülke basketboluna Milli Takım seviyesinde de yıllarca başarıyla hizmet etmiş olan Onan, 2001 yılında Avrupa ikincisi, 2010 yılında da Dünya ikincisi olan A Milli Takım kadrolarında yer almıştır.
Bu sezondan itibaren Fenerbahçe Ülker bünyesinde Takım Menajeri olarak görev almaya başlayan Ömer Onan'ın aktif basketbolculuk kariyerine Fenerbahçe Ülker-Emporio Armani Milan THY EuroLeauge maçının devre arasında resmen veda etti.

Devre arasında düzenlenen törende konuşan Ömer Onan, "Sizlerle beraber çok güzel bir 8-9 sene geçirdik. Hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi. Sarı Lacivertli ekipte  başarılı yıllar geçiren 36 yaşındaki eski basketbolcunun 7 numaralı forması emekliye ayrıldı.

Ömer Onan'a veda gecesinde konuşan Mahmut Uslu ise "Ömer Onan ile çok güzel yıllar geçirdik, anlamlı başarılara imza attık ama bunların arasında en anlamlı olanı geçen sene yaşadığımız şampiyonluktu" dedi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!