comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe galibiyetle başladı

17 Ekim 2014, Cuma 23:55

Euroleague'deki ilk maçında Emporio Armani Milano'yu konuk eden Fenerbahçe Ülker, sahadan 77-74 galip ayrıldı.

Euroleague'deki ilk maçında Emporio Armani Milano'yu konuk eden Fenerbahçe Ülker, sahadan 77-74 galip ayrıldı.

İlk çeyreğe etkili başlayan Fenerbahçe Ülker, karşılaşmanın ilk 2 dakikalık bölümünü 7-2 önde geçerek oyunun kontrolünü eline aldı.
Özellikle ribaundlarda rakibine büyük bir üstünlük sağlayan sarı lacivertliler, ilk çeyreğin ortalarında farkı 11 sayıya kadar çıkardı. Fenerbahçe'nin etkili oyununa Samuels ile karşılık veren Milano farkı eritmeye çalışsa da ilk çeyrek 26-15 Fenerbahçe üstünlüğü ile geçildi.

İkinci çeyreğe de iyi başlayan taraf Fenerbahçe oldu. Çeyreğin son 3 dakikalık bölümüne kadar farkı korumayı başaran sarı lacivertliler oyun temposunu kaybedince Milano takımı farkı eritti ve devreye 40-39 önde giren taraf oldu.

Üçüncü çeyrek, oyuna tutunmayı başaran Milano ile Fenerbahçe arasında başa baş bir mücadeleye sahne oldu. Karşılıklı basketlerle geçilen çeyreği Milano 57-58 önde kapatmayı başardı.

Fenerbahçe Ülker son çeyreğe daha istekli başlayan taraf oldu. Hickman, Zoric ve Bjelica üçlüsü ile hücumlardan sayı ile dönmeyi başaran sarı lacivertliler, savunmada aynı başarıyı gösteremeyince karşılaşmanın son bölümlerine iki takım da yine kafa kafaya girdi.

Karşılşamanın son 3 dakikalık bölümüne girilirken Emir'in aldığı teknik faul ise her şeyi değiştirdi. Önce 4 sayılık farkı eriten Milano, ardından Moss'la kaptığı topta basketi bulunca son dakikalara 69-68 önde girdi.

Obradovic'in aldığı molanın ardından maça Hickman'ın 3 sayılık isabetiyle başlayan Fenerbahçe, etkili oyunuyla farkı arttırmayı başardı ve bu üstünlüğünü maçın sonuna kadar korumayı başararak sahadan 77-74 galip ayrıldı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!