comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Alex de Souza net konuştu! Transfer...

17 Ekim 2014, Cuma 22:51

Amerika Birleşik Devletleri'ne transfer olacağı iddia edilen Alex de Souza, kariyerini önümüzdeki ay noktalayacağını kaydetti.

Fenerbahçe'nin efsane oyuncularından, Brezilya Ligi ekiplerinden Coritiba'da forma giyen Alex de Souza, Amerika Birleşik Devletleri'nden aldığı teklife rağmen, Aralık ayında futbola son noktayı koyacağını söyledi.

ABD'de oynamayı bir süre düşündüğünü kaydeden Alex, "Amerika'da oynama şansını elde ettim. Ancak bu gerçekleşmeyecek, kabul etmedim. Fiziksel olarak daha fazla oynayabilecek kondisyona sahiptim, çünkü herkes gibi idmanlarımız sürdürdüm. Birçok maçta sahadaydım, sadece birkaç maç oynamadım. 1 ya da 2 yıl daha oynayabilirdim, ancak bazı nedenler benim futbolu bırakma kararı almamda etkili oldu." ifadelerini kullandı.
"7 ARALIK GÜNÜ NOKTALAYACAĞIM"

Brezilya Ligi'nin son haftasında Bahia ile oynayacakları maçın son maçı olacağını söyleyen Alex, "7 Aralık günü oynanacak Bahia maçı ile kariyerimi noktalayacağım. Aralık ayında kariyerimi noktalayağımı açıklıyorum.

Sahneden sakince ayrılıyorum. Hiçbir pişmanlığım yok. Kariyerimden ve elde ettiklerimden mutluyum. Bazı şeyler kazandım, bazılarını kaybettim. Ancak inanılmaz bir haz duydum. Bazı hayal kırıklıklarım oldu, ancak bunlar bir kariyerde olabilecek şeyler" diye konuştu.

ALEX DE SOUZA KİMDİR?

Kariyerine 1995 yılında Coritiba'da başlayan Alex, Palmeiras, Flamengo ve Cruzeiro'da oynadıktan sonra Avrupa'da önce Parma forması giydi. İtalya'da tutunamayan ve Cruzeiro'ya geri dönen yetenekli oyuncu, 2004/05 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu ve 8 sene geçirdiği İstanbul'da sarı-lacivertli taraftarların sevgilisi oldu.

Son sezonunda başkan Aziz Yıldırım ile anlaşamayan Brezilyalı, futbola başladığı kulüp olan Coritiba'ya 2012/13 sezonunda geri döndü. Kariyeri boyunca 376 mücadeleye çıkan Alex, 182 gol ve 153 gollük bir performans sergiledi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!