comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'nin derbi taktiği belli oldu

17 Ekim 2014, Cuma 11:03

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Galatasaray maçının taktiğini şekillendirdi.

Fenerbahçe hocası İsmail Kartal, oyuncularına 3 önemli uyarıda bulundu: Erken gol yemeyelim. Kaleyi şut bombardımanına tutun. Havadan değil, yerden oynayın.

1-BASKI ALTINDA KALACAKLAR

Türkiye nefesini tuttu, dev derbi için geri sayıma geçti. Artık taktik çalışmalara ağırlık veren teknik direktör İsmail Kartal derbi planını belirledi. Öncelik olarak erken gol yememeyi hedefleyen Kartal, oyuncularına sık sık oyun planını aktarırken, “Geçen yıl Kadıköy'deki maçta bunu sağladık ve tam 78 dakika ceza sahamıza giremediler. Bu maçta erken gol yemememiz gerekiyor. Gol atamadıkları her dakika statdaki baskı artacaktır. Bu da galibiyeti getirecek” dedi.

2-ŞUT BOMBARDIMANI

Fenerbahçe'nin derbideki oyun planındaki bir diğer konu da uzaktan şutlar olacak. Emenike'nin İstanbul'a bu sabah saatlerinde inmiş olması, Sow'un sakatlığı, Webo'nun annesini kaybetmesinden dolayı moralinin bozuk olması İsmail Kartal'ı alternatif plan bulmaya itti. Bu kapsamda da rakip kaleyi şut bombardımanına tutarak sonuca gitmeye karar veren tecrübeli çalıştırıcı Kuyt, Mehmet Topal, Emre, Meireles, Alper gibi orta saha elamanlarına bütün antrenmanların ardından özel şut çalışması yaptırdı.

3-DEGAJ YOK

İsmail Kartal, derbide fazlasıyla topa sahip olmak istiyor. Bu yüzden oyuncularından topu yere indirmelerini ve havadan oynamamalarını isteyen Kartal, kalecilerle de özel bir görüşme yaptı. Volkan ve Mert'e degaj yapmamaları konusunda uyarılarda bulunan Kartal, topun Sarı-Lacivertliler'de kalması için oyuna elle sokmalarını ve mecbur kalmadıkça degaj yapmamalarını istedi

SAMANDIRA'DA SON DENEMELER

Fenerbahçe'de Galatasaray derbisinin hazırlıkları sürerken teknik direktör İsmail Kartal'da sahaya nasıl bir on bir çıkartacağını ve takımını nasıl bir sistemde oynatacağını belirlemeye çalışıyor. Sarı-Lacivertliler'in tecrübeli hocası TT Arena'daki maça mücadele gücü yüksek bir takımla çıkmayı hedefliyor. Bunun için de Kartal dünkü taktik maçında orta sahayı Mehmet Topal, Emre, Meireles üçlüsüyle kurup, Hasan Ali'yi sol bekte oynatıp Caner'i sol öne koyarak takımı oynattığı öğrenildi. Tüm bu varyasyonları antrenmanlarda deneyen ve gözlemleyen İsmail Kartal, son kararını ise maç sabahı verecek.

SOW İÇİN KARAR GÜNÜ

Derbi öncesinde gözler Moussa Sow'a çevrildi...

Senegal Milli Takımı'nda arka adalesinden sakatlandığı için İstanbul'a dönen yıldız futbolcu için kulüp doktorları yoğun bir tedavi uyguladılar. Sadece düz koşular yapan ve takımla birlikte taktik idmanlarına katılamayan Moussa Sow'un durumu bugün netlik kazanacak.

Sağlık heyetinin yapacağı kontroller ve özel idman sonrasında teknik direktör İsmail Kartal, Sow'u kadroya alıp almayacağına kadar verecek. Ancak Senegalli oyuncu kadroya alınsa bile yaklaşık 1 haftadır idman yapmadığı için muhtemelen yedek kulübesinde maça başlayacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!