comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İşte F.Bahçe'nin derbi şifresi

17 Ekim 2014, Cuma 09:36

"Daha önce o statta yaşananları gözünüzün önüne getirin. Bir anda ortam gerilebilir ve yapacağınız en küçük yanlış bize çok pahalıya patlayabilir."

Fenerbahçe'de derbi mesaisi çoğu oyuncunun milli takımlarından dönmesiyle tam anlamıyla start aldı. Konya Torku maçının hemen ardından G.Saray maçının analizlerine kafa yoran teknik heyet, işin teknik-taktik yönünün yanı sıra saha dışı faktörler konusunda da futbolcuları uyardı.

 

Teknik direktör İsmail Kartal, deplasmanda oynanacak kritik karşılaşmada sinirlerine hakim olan tarafın maçı kazanacağına inanırken bu düşüncesini öğrencileriyle de paylaştı.

Karşılaşmanın sakin geçmesi durumunda kazanacaklarına inanan başarılı çalıştırıcı, Süper Kupa'yı bu sayede kazandıklarını hatırlatırken şu ifadeleri kullandı: "Agresif olmayalım. Tabii ki topa karşı sert olacağız ancak atmosferin size yaşatacaklarına karşı çok dikkat olun. Bundan önce hem Saracoğlu'nda hem de TT?Arena'daki hadiseleri şöyle bir gözünüze getirin. Acı tecrübeler geçti başımızdan.

'HEPİNİZ BİRİNİZ İÇİN!'

Derbi maçlar bir kıvılcıma benzer. Bir anda ortam gerilebilir, sizin yapacağınız en ufak hareket amacını ve maksadını aşabilir. En kötüsü de kendiniz ifade etmenize bile fırsat vermezler. Bu yüzden dikkatli olmanız gerekir diyorum. Hepiniz tecrübeli ve milli takım kariyerine sahip futbolcularsınız. Saha içindeki agresifliğe sağduyuyla yaklaşın, tecrübenizle bunları yatıştırırsınız.

Ayrıca sizlerden bir ricam da arkadaşınız çok sinirliyse hemen yanına gidip onu ne yapıp ne edip sakinleştirin. Hepiniz birbirinize yardımcı olun. Sakin kalmamız halinde zorlu deplasmandan istediğimizi alıp döneceğimize inanıyorum. Bize yakışır bir mücadeleyle bizi destekleyenleri mutlu edelim."


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!