comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İsmail Kartal'ın flaş planı! Diego...

16 Ekim 2014, Perşembe 13:59

İsmail Kartal, forvet hattındaki sıkıntılar nedeniyle derbi öncesinde Diego ile özel olarak ilgileniyor.

Moussa Sow'un sakatlığı, Pierre Webo'nun moralsizliği, Emmanuel Emenike'nin ise milli takımdan "yorgun" dönecek olması İsmail Kartal'ın tüm ilgisini Diego'nun üzerine yoğunlaştırdı. Kartal, her şartta Nijeryalı oyuncunun arkasında 10 numara mevkisinde Diego Ribas'a forma verecek. Kartal, sambacıyı Fenerbahçe'ye geldiği günden bu yana ilk kez forvet hattına çok yakın oynatacak. Kartal takımı da Alex'li sistemde oynatacak. Kartal sürekli olarak Diego'ya bu derbi ve yeni görev tanımını anlatırken sürekli olarak da, "senin maçın" dediği ise gelen bilgiler arasında.
 
FORVET DIŞINDA KARTAL'IN 11 PLANLARI BELLİ
 
Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, derbide Diego'yu forvete yaklaştırırken orta saha güvenliğini ise çift ön libero ile almayı planlıyor. Kartal sakatlığı geçen ve fiziki kondisyonu da yerine gelen Emre Belözoğlu ile Mehmet Topal'a bu bölge çok güveniyor. Ofansif orta saha kurgusunu sol açıkta Alper Potuk, sağ açıkta Dirk Kuyt ikilisi ile tamamlayacak olan Kartal, savunma hattında forma vereceği isimleri de belirledi. Defans hattının sağında Gökhan solunda Caner'in görev yapması kesin. Cezalı Bekir'in yokluğunda savunmanın göbeğinde Bruno Alves-Michel Kadlec ikilisini forma giyecek.
 
MEIRELES'İN UMUDU TOPAL'IN STOPERE ÇEKİLMESİ
 
Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Rauşl Meireles milli takım arasını takımla çalışarak ve kuvvet depolayarak geçirdi. Henüz sakatlıktan yeni çıkması sebebiyle milli takıma alınmayan Meireles, bu arada kendini tamamen hazırladı ve derbide hocasından forma bekliyor. Portekizli oyuncunun 11'de forma bulması için tek şansın Mehmet Topal'ın milli takımda olduğu gibi stoperde oynaması ve Topal'ın yerinde kendisinin forma giymesi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!