comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Bizi Arena'da görün!

09 Ekim 2014, Perşembe 10:20

Fenerbahçe'nin enerjisi bitmek tükenmek bilmeyen yıldızı Dirk Kuyt'tan çok özel açıklamalar...

Geçtiğimiz yaz Brezilya'da gerçekleştirilen Dünya Kupası'na damgasını vuran Fenerbahçe'nin 34 yaşındaki yıldızı Dirk Kuyt'tan samimi sözler... Takımının dünkü idmanı sonrası basının karşısına geçen Hollandalı oyuncu, birçok konu hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. İşte Kuyt'ın öne çıkan sözleri:
 
'Son derece gururluyuz'
 
"İsmail Kartal da Aykut Kocaman gibi son derece bilimsel çalışmalar yürütüyor. Belki 6 hafta önce kendimizi geliştirmemiz gerekiyordu ama şu anda bunu yaptığımızı görüyorum. Her gün ne yaptık, ne kadar hızlı koştuk, ne kadar koştuk hepsini görebiliyoruz. Son maçtaki takım performansından son derece gururluyuz. 45 dakikadan fazla bir süreyi 10 kişi oynamak hiçbir şekilde kolay değil. Göstermiş olduğumuz takım ve savaşçı ruh, bize Galatasaray maçı öncesi son derece güven verdi. Galatasaray maçları kendi hikayesi olan maçlardır. Tabii ki kazanmak istiyoruz. Sabırsızlıkla bekliyoruz bu karşılaşmayı. Bazı oyuncularımız milli takıma gitmek durumunda kaldılar."
 
'Beni tanıyanlar bilir...'
 
"10 yıl boyunca Hollanda Milli formasıyla mücadele ettim. Kariyerimde çok fazla sakatlık yaşamadım. Ancak bunların çoğu milli takımda gerçekleşti. Umarım önümüzdeki birkaç yıl içerisinde geçtiğimiz 10 yıla kıyasla daha az sakatlık yaşarım. Milli takımı bırakmakla doğru karar verdim. Fenerbahçe'nin benim için ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Aynı zamanda bunu bilen insanlar şunu da biliyordur ki, bu sezonun benim için ne kadar önemli olduğu ortada. Tamamen 4 yıldıza konsantre olacağım."
 
'Türkiye'nin şansı yüksek ama...'
 
"Türkiye, Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda büyük bir şansı olan ekip. Görebildiğim kadarıyla Türk Milli Takımı ve oyuncuları son derece kaliteli. İzlanda'ya karşı son maç kaybetmiş olmaları beni çok şaşırttı. Bu şampiyonaya katılamamak için çok fazla kaliteliler. Bu durumun olmayacağını düşünüyorum. Tek endişem var, takım çok fazla baskı altında gibi gözüküyor. Çünkü Türk insanı, taraftarlar, medya milli takımın Avrupa Şampiyonası'nda olmasını çok istiyor. Ben de oyuncuların bu baskıyı hissettiğini düşünüyorum."
 
'En güçlüsü benim'
 
"Dünya Kupası'ndan sonra milli takım kariyerime noktayı koyup koymama noktasında pek emin değildim. Kendimi hala güçlü hissediyorum. Hala en yüksek seviyede oynayabilecek bir oyuncu olduğumu düşünüyorum. Aynı zamanda Türkiye Ligi'nde de en güçlü oyunculardan biri olduğuma inanıyorum. Milli takım için de geçerli. Henüz bu kararı yeni aldım. Doğrusunu söylemek gerekirse kariyerimi Türkiye maçında sonlandırmayı düşünmedim. Herkesin Türkiye'nin benim kalbimdeki yerini bildiğini düşünüyorum."
 
‘Her zaman onun yanındayız'
 
"Biz 11 kişiden fazla oyuncuların oluşan bir takımız. Aynı zamanda da 5 yabancıdan da fazla oyuncudan oluşuyoruz. Galatasaray maçı için hazır olmak zorundayız. Tabii bir endişemiz daha var. Bekir o maçta bizimle birlikte olmayacak. Fakat iyi olan şey, bu duruma çözüm bulabilmek için önümüzde iki hafta var. Kimin Bekir'in yerini alacağını düşünmeye vaktimiz var. Hangi yabancı oyuncuların oynayabileceğini düşünmeye zaman var. Bunların tamamının kararını hocamız verecek. Biz ona saygı duyuyoruz. Hangi kararı alırsa alsın biz onun yanındayız."
 
‘Ne kadar çalıştığımız ortada'
 
"Sezonun henüz başındayız. Kendi takımım hakkında konuşursam zorlu bir durumdan buraya geldik. Sezon başlamadan birkaç hafta önce hoca değişikliği yaşadık. Böyle bir zamanda hoca değiştirildiğinde sizin için zorlu günler gelecektir anlamı taşır. Ama İsmail Kartal'ın teknik direktörümüz olmasının ardından takımın ne kadar çalıştığını ve ne kadar ilerlediğini görebiliyorsunuz."
 
‘İstatistikler yalan söylemez'
 
"Şu anda istediğimiz seviyeye ulaşamadık. Evimizde oynadığımızı ilk 3 maçı kazandık. Konyaspor'a karşı 10 kişi oynamak zorluydu. Bizim için güzel bir galibiyetti. İnsanların ulaşabileceğimiz seviyeye çıkmadığımız eleştirisine katılıyorum ama oraya yaklaşıyoruz. Bu konuda takıma güveniyorum. Umarım bir gelişme daha kat ettiğimizi Galatasaray karşısında gösterebiliriz. Çünkü buradaki çalışmalardaki bilimin bize gösterdiği, her gün kendimizi geliştirdiğimiz ve istatistikler hiçbir zaman yalan söylemez."

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!