comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'den derbi için sürpriz taktik

09 Ekim 2014, Perşembe 09:26

Galatasaray maçına en hazır 11'iyle başlamayı amaçlayan Fenerbahçe'nin teknik patronu, Brezilyalı futbolcusunu yedek kulübesinde tutacak, maçın gidişatına göre oyuna alacak.

Fenerbahçe, Galatasaray ile oynayacağı derbi maça Diego'suz başlayacak.

Teknik direktör İsmail Kartal, milli takım arasından sonra yapacakları derbinin hazırlıklarına başlarken, planlamasını da kafasında şekillendiriyor. Kartal, rakibi analizin yanı sıra, takımını hangi 11 ile sahaya süreceği üzerine de çalışmalar yapıyor. Bu çerçevede bazı kararlar alan sarı-lacivertlilerin teknik patronu, TT Arena'daki derbiye Diego olmadan çıkmayı hesapladı. İsmail Kartal, gerek yabancı kontenjanı, gerekse futbolcunun halen isteneni verememesi nedeniyle, bu maçta Diego'yu maçın gidişatına göre oyuna alacağı ifade edildi.

 

Şansını kullanamadı

Sarı-kırmızıların TT Arena'da baskılı başlayacağını tahmin eden Kartal, Diego'lu bir orta sahanın bu baskıya karşılık veremeyeceğini düşünüyor. Bu yüzden de Brezilyalı futbolcu, Galatasaray maçında kulübede olacak.

Trabzon, Gaziantep, Akhisar ve Konya maçlarında ilk 11'de görev alan Diego Ribas, bu şansları gerektiği şekilde değerlendiremedi ve beklediği performansı sarı-lacivertlilere sunamadı. Teknik direktör İsmail Kartal, bu futbolcunun yerine Meireles'i düşünüyor. Sakatlığının tam olarak atlatan Portekizli, milli takımdan da affını isteyerek çalışmalarını Samandıra'da sürdürüyor.

İzin yapmadılar

Bu arada derbi için çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren sarı-lacivertli takımda Emre ve Meireles bayram izni yapmadı. Konya maçının ardından tatile çıkan takımın aksine, iki futbolcu da Samandıra'da özel bir program uyguladı. Emre derbiye yetişemezse Alper Potuk devreye girecek ve derbide görev alacak.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!