comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Aziz Yıldırım, Emenike'ye bu yüzden kızdı

04 Ekim 2014, Cumartesi 13:15

F.Bahçe'de Aziz Yıldırım'ı Emmanuel Emenike olayında en fazla kızdıranın Nijeryalı oyuncunun tribünlere yaptığı hareket olduğu bildirildi.

Yıldırım'ın maçı izlerken Emenike'yi o hareketleri yaparken görünce, "Biz 1 milyon üye diyoruz. Taraftar sponsorumuz diyoruz. Oturup onlara taraftarla ilişkilerin ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz. Bu kalkıp taraftara el kol hareketi yapıyor. Bunun bedelini ödetirim ben ona" diye tepki gösterdiği bildirildi.

EMENIKE, YANAL'DAN SONRA MİLLİ HOCAYI DA DEĞİŞTİRİYOR


Ersun Yanal'ın gönderilmesinde parmağı olan oyuncuların başında geldiği iddia edilen Emmanuel Emenike bu kez de Nijerya Milli Takımının hocası Stephen Keshi'nin altını oymaya başladığı bildirildi. F.Bahçe kampında 1 Eylül'de ayrılıp 4 Eylül'de Nijerya Milli Takım kampına katıldığı için hocası tarafından Kongo maçında oynatılmayan, bu yüzden soyunma odasına olay çıkaran Emenike Keshi ile köprüleri atmış durumda.
Son açıklamasında milli takımı bırakma imasının altında, Keshi'nin kovulması için Nijerya Futbol Federasyonu'na baskı yapan Emenike'nin, milli takımın başına Samson Siassia'nın gelmesi gerektiği konusunda yeni başkan Amaju Pinnick'e mesaj gönderdiği bildirildi. Emenike'ye Türk Milli Takımı için oynaması teklifi geldiği dönemde Yobo'nun da tavsiyesi ile İstanbul'a gelen Siassia, Emenike'yi milli takıma kazanadırmıştı.

EMENIKE, ASABA KATLİAMINI HER GÜN YAŞADI

F.Bahçeli Emmanuel Emenike tam bir "savaş" çocuğu... Nijerya'daki Biafra İç Savaşı sırasında 7 Ekim 1967 tarihinde Nijerya federal kuvvetleri Emenike'nin doğum yeri olan Asaba kentine girmiş ve 500 kadar İbo'yu toplu halde katletmişti. Emenike'nin de üyesi olduğu İbo'lar; çok eşlidirler ve kabileler halinde yaşarlar.

Atalarının ruhlarına ve tabiat güçlerine tapar, kahinlere ihtiram ederler. Sömürge döneminde bir kısmı Hristiyanlığı da kabul etmiştir. Emenike'nin futbol hayatına başladığı Delta Force takımı ise Asaba kentinin takımıdır. Fakat Emenike bu takımın idmanlarına çıkmak için hergün 1.5 saatlik yolu yürümek zorundaydı. Her gün o yolda yürürken Asaba katliamının izlerini gördü. Daha sonra bir İbo olarak Okota'daki Master Sports'ta oynadı. Annesi onu futbol oynamaya teşvik etse de babası "iş adamı" olmasını istiyordu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!