comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin yıldız ismi milli takımı bıraktı

03 Ekim 2014, Cuma 10:51

Kuyt'ın 3 Eylül 2004 yılında başlayan Hollanda milli takımı macerası bugün itibariyle sona erdi. 

Bunun çok zor bir karar olduğunu söyleyen Kuyt, “Artık milli takım oyuncusu değilim ama taraftarıyım. Bana her şey daha yeni olmuş gibi geliyor. En çok neyi mi özleyeceğim? Herhalde her şeyi. Ama en çok milli marşımız okunurken tüylerimin diken diken olmasını özleyeceğim. Milli takım için oynamak benim için gurur vericiydi. Bunun için büyük minnet duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Yıldız oyuncu ilk maçına 3 Eylül 2004 tarihinde Liechtenstein'a karşı çıkmıştı. Bu maçın onun adına ayrı bir anlamı var: “Eski bir Utrecht futbolcusu olarak Utrecht'in stadında oynamak benim için çok özeldi."
Kuyt şu ana kadar Hollanda formasını 104 kez sırtına geçirdi. 100'ler kulübüne girmeyi başaran diğer oyuncular şu şekilde; Philipp Cocu, Giovanni van Bronchorst, Rafael van der Vaart, Frank de Boer ve Edwin van der Sar. Van der Sar 130 milli maçla bu alan liderliği elinde bulunduruyor.
Kuyt teknik direktör Guus Hiddink tarafından, 10 Ekim'de Kazakistan ve 13 Ekim'de İzlanda ile oynayacakları maçların aday kadrosuna seçilmişti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!