comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Diego'nun Fenerbahçe'deişi zor!

01 Ekim 2014, Çarşamba 15:38

Fenerbahçe'nin yeni transferi Diego Ribas, büyük umutlarla geldiği Sarı Lacivertlilerde beklentilerin altında kalan performansıyla eleştirilirken bu durumu oluşturan sebeplere yakından bakalım.

FutbolArena Özel - Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe oturmuş kadrosu sebebiyle transfer döneminde sadece Diego'yu transfer etti.
 
Bu sistemde Diego'nun işi zor
 
Son yıllarda üçlü orta saha ve forvet dizilişiyle sahada yer alan Fenerbahçe'de bu sistemde Brezilyalı yıldızın verimli olması zorlaşıyor. Mehmet Topal ve Emre Belözoğlu ikilisinin önünde oynayan Diego,  bu ikilinin gücünü düşürürken takımın oyun içindeki temposu da bu duruma paralel olarak düşüyor.
 
Etkinliği yok
 
Ligde oynanan ilk üç maçta sonradan oyuna giren, haftasonu Akhisar'a 2-0 kaybedilen maçta da 90 dakika forma giyen Brezilyalı yıldızın bu maçlarda oyuna hiçbir etkisi gözükmedi.  Brezilyalı yıldız top rakipteyken de takım savunmasında pek de aktif olduğu söylenemez.
 
Henüz tam hazır değil
 
29 yaşındaki oyuncu transfer döneminin başında geldiği Fenerbahçe'de sezon öncesi yaşadığı ufak sakatlığı sebebiyle henüz form tutamadı. Sarı Lacivertli ekibin bu sisteminde işi zor olan Diego'nun tam anlamıyla hazır olduktan sonra da kalitesini konuşturarak fark yaratması bekleniyor.
 
Çözüm yolu olarak
 
10 numara pozisyonunda bir oyuncuyu transfer ettikten sonra taktiğini de ona göre şekillendirmek kaçınılmaz duruyor. Diego gibi serbest oyuncuların olduğu takımlarda üçlü forvet oynayıp orta sahanın gücünü azaltmak başarısızlığa davetiye çıkarıyor.  Sambacı'dan daha fazla verim alabilmek için Kartal'ın ikili forvete dönüp orta sahayı güçlendirmesi gerekiyor.  Fakat İsmail Kartal'ın Diego için sistemi değiştirmesi pek de mümkün görünmüyor.

Haber: Özgür Kızgın 

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!