comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Kartal'da Dilmen korkusu!

01 Ekim 2014, Çarşamba 14:48

Fenerbahçe'nin ''öz evladı'' olan İsmail Kartal son zamanlarda tartışılırken, başkan Aziz Yıldırım'ın geçmiş karnesi bu konularda iyi değil.

Fenerbahçe'de camia İsmail Kartal'ın, Rıdvan Dilmen gibi görevi bırakacağı dedikodusu ile çalkalanıyor. Yıldırım, Haziran 1999'da göreve getirdiği Rıdvan Dilmen'e de aynı İsmail Kartal gibi sahip çıkmış ve Dilmen için de "ona güveniyoruz" demişti. Fakat Dilmen yönetiminde Fenerbahçe, ligin 5'inci haftasında takımı 3 galibiyet 2 beraberlik alıp, 11 puan toplamışken MTK'ya yenilip Avrupa'dan elenince istifa etmişti. Başkan Aziz Yıldırım, MTK maçı öncesi kadroyu görünce Dilmen'e, ''Ogün'ü oynatmaz ve bu maçı kaybedersen başın ağrır'' demiş, Dilmen Ogün'ü oynatmamış maç kaybedilince istifa etmişti. Yıldırım, Kartal'a da Emenike, Volkan ve Emre konularında benzer uyarılarda bulunuyor.

Yıldırım'dan ''öz evlat'' kıyımı!
Fenerbahçe'nin ''öz evladı'' olan İsmail Kartal son zamanlarda tartışılırken, başkan Aziz Yıldırım'ın geçmiş karnesi bu konularda iyi değil.

Fenerbahçe, Aziz Yıldırım döneminde daha önce kendi öz evladı 4 teknik adamla çalıştı. Rıdvan Dilmen, 4 Haziran 1999'da takımın başına geçti, 5 hafta görevde kalabildi. Kadıköy'de MTK karşısında alınan 2-0'lık mağlubiyet Dilmen'in istifasına neden oldu.

Aziz Yıldırım daha sonra Oğuz Çetin'i, Werner Lorant'ın işine son verdiği 2002-03 sezonunun 17'inci haftasında takımın başına getirdi. 10 maç takımın başında kalan Çetin, 26'ıncı haftada kovuldu.

Yıldırım, 103 golle rekor kıran Fenerbahçe'de 100. golü atan Turhan Sofuoğlu'nu ise Zdenek Zeman'ın yerine takımın başına getirdi. 14 Ocak-20 Haziran 2000 tarihleri arasında 19 haftada 11 galibiyet, 5 mağlubiyet, 3 beraberlik gören Sofuoğlu'nun takımı Beşiktaş'ı 2-1, Trabzonspor'u deplasmanda 3-1 ve Ali Sami Yen'de Galatasaray'ı 1-0 yendi ama Yıldırım'a kendini sevdiremedi.

Daum'un üzerinde sportif direktörlük yaparken bir anda kendisini Fenerbahçe teknik direktörü olarak bulan Aykut Kocaman, takımına şampiyonluklar, kulüp tarihinin Avrupa'daki en büyük başarısını kazandırmanın yanı sıra 3 Temmuz sürecinin dik duran ismi olmasına rağmen Mayıs 2013'te istifa etti. Pek çok iddia ortaya atıldı ama gerçek asla ortaya çıkmadı.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!