comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

İsmail Kartal'dan F.Bahçe'ye yeni model

01 Ekim 2014, Çarşamba 14:44

Fenerbahçe'de İsmail Kartal, ''pas'' konusundaki çalışmalarını devam ediyor. Bu kez bunu ''hızlı'' ve ''üçgenler'' kurararak yapmak en önemli hedef durumunda...

İsmail Kartal, "her geçen hafta iyiye gidiyoruz" sözlerini dayandırdığı iyi istatistiklerden biri olan pas yüzdesi konusunda Jose Mourinho'nun Chelsea'sinden kopya çekmeye devam ediyor. Pas yüzdesinin daha da artmasını isteyen Kartal, oyuncularından bunu daha hızlı, birbirlerine yaklaşarak ve küçük üçgenler kurarak yapmaları gerektiğinin altını çiziyor. Maç analizlerinde Chelsea'nin maçlarından örnekler veren Kartal, her boş vaktinde Jose Mourinho'nun Chelsea'sinin maçlarını da yardımcıları ile izliyor. Londra ekibinin Hazard, Willian ve Oscar ile kurduğu "pas üçgenleri"ni oyuncularına örnek gösteren Kartal, kapanan defansları ancak "hızlı" ve bu "üçgen"lerle geçebileceklerini oyuncularına anlatıyor.

Fenerbahçe'nin ''üçgen''i kimlerden oluşacak?
İsmail Kartal özenle üzerinde durduğu "hızlı üçgen" sisteminde başkahramanlar olarak Diego, Dirk Kuyt ve Alper Potuk üçlüsünü belirledi. Konyaspor karşısında formsuz olan Emmanuel Emenike ve Moussa Sow'u yedek kulübesine göndermeyi planlayan Kartal, orta sahada istediğini alamadığı Alper Potuk'u ise sol kanatta görevlendirmeyi düşünüyor. Alper ile Kuyt'a sık sık yer değiştirmeleri talimatı veren Kartal, iki isimden sürekli içe kat ederek Diego'ya yakın oynamalarını ve hareket halinde olup "hızlı pas" trafiğini sağlamalarını istedi.

Kartal, Raul Meireles'e kaldı!

Fenerbahçe teknik direktörü bir yandan taktik üzerine yeni arayışlar içine girerken, sakat futbolculardan gelecek haberleri de merakla bekliyor. Emre'nin uzun sürecek sakatlığı nedeniyle Meireles'den gelecek iyi haberi dört gözle bekleyen Kartal'a nihayet müjde geldi. Raul Meireles takımla beraber çalışmalara başlarken, bir diğer kritik isim Mehmet Topal'ın sakatlığı ise can sıktı. Mehmet Topal'ın sol dizindeki ağrı nedeniyle antremana çıkamadığı bildirildi.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!