comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'de Trabzonspor maçı öncesi kritik istatistik

12 Eylül 2014, Cuma 14:11

Volkan Demirel, ka­ri­ye­ri bo­yun­ca Trab­zons­por'a kar­şı çıktığı 17 lig maçında da ye­nil­gi yü­zü görmedi. Ama bu kez ce­za­lı.Ye­ri­ne for­ma gi­ye­cek olan Mert Günok ise Ka­nar­ya'nın, Fırtına'ya karşı tam 10 maç önce aldığı son yenilgide kaledeki isimdi!

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftası pazar günü dev bir karşılaşmaya sahne olacak. Fenerbahçe son yıllarda büyük gerilim yaşadığı Trabzonspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Sarı-Lacivertli takımda zorlu maç öncesi en önemli eksiklerden biri kaleci Volkan Demirel. Galatasaray ile oynanan Süper Kupa maçı sonrası 3 maç ceza alan tecrübeli eldivenin yerine Mert Günok'un kaleyi koruması bekleniyor.
 
Tek mağlubiyeti kupada
 
Ancak bu durum Fenerbahçe açısından önemli bir handikapa işaret ediyor. Nitekim Volkan kariyeri boyunca Trabzonspor karşısında 17'si ligde 1'i Türkiye Kupası'nda olmak üzere 18 karşılaşmada görev aldı. Tecrübeli kalecinin forma giydiği bu maçlarda Fenerbahçe 11 kez sahadan galip ayrılırken 6 beraberlik ve sadece 1 yenilgi aldı. Bu tek yenilgiyi de 2009-10 sezonunda Şanlıurfa'da oynanan Süper Kupa finalinde elde etti. Bir başka deyişle Volkan, lig kariyeri boyunca Trabzonspor'a karşı yenilgi yüzü görmedi.
 
Galibiyete hasret kaldılar
 
Volkan ile ilgili bu olumlu istatistiğe karşın Mert'le ilgili bir detay da dikkat çekiyor. Genç file bekçisi, Fenerbahçe'nin 2010-11 sezonunda Trabzonspor'dan aldığı en son yenilgide kalede olan isimdi. 23 Ağustos 2010 tarihinde oynanan söz konusu maçta Bordo-Mavililer rakibini sahasında 3-2 mağlup etmişti. Ancak bu müsabakanın ardından iki takım arasında yapılan 9'u lig, 1'i Türkiye Kupası'nda olmak üzere 10 karşılaşmada da Trabzonspor galibiyet yüzü göremedi. 10 maçta Trabzonspor, 1'i hükmen olmak üzere 7 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!