comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'de tam 124 gün sonra...

11 Eylül 2014, Perşembe 20:49

Fenerbahçe'de, Avni Aker Stadı'nda oynanacak Trabzonspor karşılaşmasında sol bek mevkisi büyük bir sürpriz olmazsa Hasan Ali Kaldırım'a emanet edilecek.

Fenerbahçe'ye, Aykut Kocaman döneminde 2012/13 sezonunda transfer edilen ve kısa sürede Kocaman'ın gözdesi hâline gelen Hasan Ali Kaldırım'a, Caner Erkin'in sakatlanmasının ardından şans doğdu.
 
Sarı-Lacivertli kulübe transfer olduğu sene toplam 42 maçta forma giyen ve bu karşılaşmalarda 1 gol kaydedip 3 de asist yapan Hasan Ali, futbol kamuoyunun beğenisini toplamıştı. Süper Lig'de ortaya koyduğu iyi performansın yanı sıra, Fenerbahçe'nin yarı finale kadar yükselmeyi başardığı UEFA Avrupa Ligi'nde de grup aşamasında oynanan 5 maçta forma giyen Hasan Ali, Milli Takım'da da şans bulmaya başlamıştı.
 
Sol bek mevkiinin değişmez oyuncusu hâline gelen Hasan Ali Kaldırım'ın kaderi, Fenerbahçe'nin başına Ersun Yanal'ın geçmesiyle bir anda değişti. Yanal, o bölgede Hasan Ali yerine Caner Erkin'i tercih etti. Caner de, herkesi şaşırtıp sezon boyunca müthiş bir performansla oynayınca Hasan Ali, geçen sezon yalnızca 6 maçta şans bulabildi. Genç oyuncu, son olarak 13 Nisan 2014'te Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve Fenerbahçe'nin Antalyaspor'u 4-1 mağlup ettiği karşılaşmada 20 dakika forma giydi. 
 
Taktik değişebilir
 
Trbzonspor maçı öncesi Sarı-Lacivertliler'in en formda isimlerinden Caner sakatlandı. Sol bek mevkii için iki aday var: Hasan Ali Kaldırım ve Michal Kadlec. Kadlec, Bruno Alves'in sakatlığının ardından stoperde görev aldı. Ancak Alves iyileşti ve Bordo-Mavililer'e karşı sahada olması bekleniyor. Sarı-Lacivertliler'de Sow, Kuyt ve Emenike'den oluşan hücum hattında pek alternatif olmaduğı düşünülürse, Diego ve Alves de kadroya dahil olunca yabancı sınırı nedeniyle büyük ihtimalle formayı Hasan Ali alacak. Uzun zaman sonra ilk kez atmosferi yüksek Trabzonspor deplasmanında oynayacak genç oyuncunun performansı herkes tarafından dikkatle izlenecek. Hasan Ali, maç eksiğini sahaya yansıtmamayı başarır, dev maçta iyi oynarsa İsmail Kartal gelecek haftalar için hem Caner'i, hem de Hasan Ali'yi oynatabileceği bir taktik belirlemek durumunda kalabilir.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!