comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Tuncay'dan Diego Ribas yorumu

05 Haziran 2014, Perşembe 09:32

Fenerbahçe'nin eski 10 numarası, Wolfsburg'dan takım arkadaşı yeni 10 numarayı anlattı.

Fenerbahçe'nin eski 10 numarası ve kaptanı Tuncay Şanlı, 2011- 2012 sezonunda Wolfsburg'da birlikte oynadığı Diego Ribas'ın sarı-lacivertlilere transferini değerlendirdi.

Yaklaşık 6 ay kadar Brezilyalı oyuncuyla birlikte antrenmanlara çıkan Tuncay, Fenerbahçe'nin mükemmel bir transfere imza attığını söyledi ve eski takım arkadaşı hakkında önemli bilgiler verdi. 
TOP GELSİN DİYE BEKLEMEZ

Diego'nun bilinen 10 numaraların aksine mücadeleci bir isim olduğunu söyleyen Tuncay, "10 numara koşmaz, mücadele etmez, sadece sonuç için oynar gibi bir anlayış var. Ama Diego bunların tam tersi bir karakter. Koşmayı, mücadele etmeyi seviyor. Top ayağına gelsin diye beklemez. Muazzam yeteneklerinin yanı sıra tam bir takım oyuncusudur" dedi. 

KAYBETMEYİ KABUL ETMEZ

Brezilyalı futbolcularda sık sık görülen disiplin sorunlarının Diego'da yaşanmayacağını da belirten Tuncay Şanlı, "Fenerbahçe büyük bir futbolcu transfer ettiği kadar büyük bir karakter de transfer ediyor. Diego kaybetmeyi asla kabullenmeyen, isyankar bir futbolcu. Kazanmak için sahada her şeyini verecek kadar büyük bir karakter. Fenerbahçe'ye inanılmaz şeyler katacak" diye konuştu. 

KADIKÖY TRİBÜNLERİ COŞAR

F.bahçe'nin çok doğru bir iş yaptığını ifade eden Tuncay, "Herkes maliyetin yüksek olduğundan bahsediyor. Ama Diego kazandıracaklarıyla konuşulur. Parası unutulur bile. Fenerbahçe taraftarıyla daha da coşacak bir adam. Şutlarıyla, ara paslarıyla Şükrü Saracoğlu'nda inanılmaz maçlar çıkarabilir" ifadelerini kullandı. 

SABIRSIZLANIYORUM

Tuncay Şanlı, Diego Ribas'ı Süper Lig'de izlemek için sabırsızlandığını belirtip, "Türk futbolseverler böyle yetenekleri canlı olarak izleyebildiği için çok şanslı. Diego Türk futbolu için kazanç" dedi.

ONU MAGATH BİTİRDİ

Diego'nun Wolfsburg'da tutunanamama sebebini ise Felix Magath olarak açıklayan Tuncay, "Orada hocayla sıkıntılar yaşadı. Ama bu ondan kaynaklanmıyordu. Ben dahil neredeyse takımın tamamı Magath'la sıkıntılar yaşadı. O sıkıntılar, Diego'nun takımdan uzaklaşmasına neden oldu. Daha sonra Atletico Madrid'e kiralık gitti. Orada kısa sürede toparlandı ve İspanya'da ne kadar iyi futbolcu olduğunu tekrar herkese gösterdi" şeklinde konuştu.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!