comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Salih Uçan'ı uçuracak proje

27 Mayıs 2014, Salı 10:31

Müjdat Yetkiner'in Fatih Terim'e sunduğu Fener-2 hayata geçerse bu sezon sadece 2 maçta oynayan Salih Uçan, seneye en az 35 maç forma giyebilecek.

Süper Lig, kulüpleri 2-3. liglerde mücadele edecek 2. takımlar kuracak, genç Türk futbolcular ve kadroya giremeyen yabancılar, ikinci takımlarda maç eksiklerini kapatacak.

Böylece hem alttan Türk futbolcu yetişecek hem de Holmen ve Kadlec gibi yabancılar tribünde çürümeyecek. Kulüpler 5+3'ün zorlaması dışında 8'den fazla yabancı transfer edebilecek.

Akşam'da yer alan habere göre; Müjdat Yetkiner'in Fatih Terim'e sunduğu Fener-2 hayata geçerse, bu proje en çok Salih Uçan gibi genç yeteneklerin önünü açacak. Salih, bu sezon F.Bahçe'de sadece Bursa ve MP Antalya maçlarında 11'de oynadı. 16 maçta sadece 404 dakika sahada kaldı. Diego Ribas'ın transferiyle Salih'in F.Bahçe'de oynama şansı biraz daha azalacak.

KULÜBEDE NÖBET BİTER

Fener-2 projesi hayata geçerse Salih, gelecek sezon 5'i Süper Lig, 30'u Fener-2 ile ikinci ligde olmak üzere minimum 35 maçta forma giyme şansı yakalayabilir. Salih gibi birçok genç yetenek, Fener-2 projesiyle Türk futboluna kazandırılabilir.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!