comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'nin UEFA savunması hazır

27 Mayıs 2014, Salı 09:32

"UEFA söz konusu maçlarla ilgili yargılama yapmaya yetkili değildir" görüşünü savunarak yürütmenin durdurulmasını talep eden Kanarya, UEFA'dan da kararını düzeltmesini isteyecek.

Fenerbahçe'nin yeni sezonda Avrupa Kupaları'na katılabilme mücadelesi başladı.

Sarı-lacivertli kulübün, İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvuru dilekçesini hazırlayıp sunduğu öğrenildi. Fenerbahçe'nin CAS gerekçeli kararındaki lehine olan yorum ve paragrafları dilekçeye koyarak, Federal Mahkeme'ye "Kamu düzeni" maddesiyle başvurduğu kaydedildi. Sarı-lacivertliler, Federal Mahkeme'ye "UEFA söz konusu maçlarla ilgili yargılama yapmaya yetkili değil. Yetkisi dışında yargılama yaptığı için yürütmenin durdurulmasını talep ediyoruz" dedi.

CAS: 4 MAÇTA ŞİKE YOK!

Kulüp, CAS gerekçeli kararındaki bazı yorumlar sayesinde gelecek sezon Avrupa Kupaları'na katılabilme umudu taşıyor. Bu yorumlardan en önemlisi, "yalan beyanla" ilgili olanı... CAS gerekçesinde hakemlerin, "UEFA 1 yıl şike, 1 yıl da yalan beyandan olmak üzere kulübe 2 yıl ceza verdi. Bu cezanın yalan beyanla ilgili kısmındaki uygulama yanlış. Ancak teşebbüs durumunda da 2 yıllık ceza verilebilir" şeklinde görüş belirterek cezayı onadığı ifade edildi. Bilindiği gibi CAS 4 maçta şike tespitini kendi gerekçesiyle 4 maçta teşebbüse çevirmişti.

"KARARINI DÜZELT"

UEFA'nın yerel ligdeki maçlarla ilgili yargılama yapıp yapamayacağı konusunda ise 1'e 2 çoğunluk sağlanarak karar verildi. Fenerbahçe, buradaki fikir ayrılığının da kendi lehine bir gelişme olduğunu düşünerek konuyu Federal Mahkeme'ye taşıma kararı aldı.

Kulüp, Federal Mahkeme'nin yanı sıra bir adım daha atarak UEFA'ya gerekçeli kararla gidecek. Fenerbahçe "Bize 2 yıl cezanın 1'ini yalan beyandan vermiştiniz. Ancak CAS yalan beyandan cezanın verilemeyeceğini belirtti. Bizim cezamızı 1 yıla düşürün" diyerek karar düzeltme isteyecek. UEFA daha önce "Bizim için dosya kapandı" açıklaması yapsa da Fenerbahçe'nin Federal Mahkeme kozuyla UEFA'ya karar düzeltme için baskı yapacağı belirtildi.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!