comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Ersun Yanal'dan iddialı açıklamalar

09 Mayıs 2014, Cuma 10:33

Fenerbahçe'nin şampiyon teknik direktörü Ersun Yanal, bomba açıklamlar yaptı...

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, Akşam'dan Alaattin Metin'e şampiyonluk sonrası bir röportaj verdi.

İşte Yanal ile yapılan o röportaj;

Genç oyuncu genç oyuncu diyorsanız da bugün etrafınıza bir bakın. Caner, Selçuk, Arda, Onur'u ilk kim oynattı? Piyasaya kim sürdü. Ben bu ülkede ilk kez bilimsel idman yaptırdım, diğerleri peşimden geldi.

Ersun Yanal'ı çok iyi tanımıyoruz. Belki onun bilgisayarı, konuşmaları, yükseliş hikayesini biliyoruz ama futbol için neler yaptığını tam olarak detaylıca bilmek gerek. Aslında Ersun Yanal "futbolun formatını değiştiren hoca" olarak tanımlanabilir. Kademe kademe ve başarıları sindirerek bu noktaya geldi ve F.Bahçe'de şampiyonluk yaşayan yeri hocalardan birisi oldu.

"ANALİZLERİ İLK BEN YAPTIM"

Futbolun bilimsel tarafını en iyi kullanan hoca ve bu konuda hakkını da vermek lazım. Dünya futbolunda bir gelişme olsa Ersun Yanal'ın laptopunda yerini alıyor. Bugünlerde belki bir çok teknik adam bu bilimsel çalışmalarıyla ön plana çıkıyor ama Ersun Yanal'ın bilimsel idman yaptırma ve bilimsel maç oynama konusundaki görüşü çok net: İdmanlarda ilk defa bilgisayar analinizi ben yaptım. Benden sonra diğerleri yaptı.

"DİŞİMLE TIRNAĞIMLA GELDİM"

Denizlispor'da 1996'da başlayan teknik patronluk serüveninde G.Birliği, A.Gücü gibi takımlarla 4 Büyükler'i bir sezonda yenme başarısı gösteren Ersun Yanal, 15 yıl önce rüyasını kurduğu F.Bahçe'ye sezon başında gelirken kendine güvenini göstermişti; bir yıllık sözleşme istiyorum. Bu konuda başarı hikayesini özetlemesini istedğimde ise yanıtı çok net oldu: Ben bu günlere dişimle tırnağımla geldi, sabrederek geldim.

"4'ÜNÜ PİYASAYA İLK BEN SÜRDÜM"

Gelelim, bu sezonki can alıcı konulara. Ersun Hoca ile konuşurken en çok eleştiri aldığı konulardan birisini sordum; "Hoca, iyi güzel de senin için niye gençleri çıkartmıyor diyorlar. Bu konuda ne dersin". Ersun Hoca'nın yanıtı çok kısa ve manidar oldu: Genç oyuncu genç oyuncu diyorsunuz da! Bugün etrafınıza bir bakın. Caner Erkin, Arda Turan, Selçuk İnan, Onur Kıvrak.. Bunların hepsini çocukken ben piyasaya sürdüm, ben oynattım. Bunları ben çıkarttım.

"YAPACAKLARIMIN %50'SİNİ YAPTIM"

Yanal: Yapacak çok işim var. Daha yapacaklarımın yarısını yaptım.

Konu dönüp dolaşıp F.Bahçe'de yapacaklarına geldi. Ersun Yanal bir sezonluk süreçte takımı şampiyon yaptı. Gelecek sezon için ise oldukça iddialı mesajlar verdi. Hoca'ya geçen sezonu ve yeni projelerini sorduğumda şu yanıtı aldım: Yapacak çok işim var. F.Bahçe'de yapacaklarımın sadece %50'sini yaptım.

"TÜRKİYE'DE 2-3 OYUNCU VAR"

Şu an F.Bahçe'nin elinde 24 oyuncu var. Caner'in dışında sözleşmesi biten yok. Hatta Krasiç ve Stoch da kiralık olduğu için geri dönecek. Herkes F.Bahçe'nin transferde kimleri alacağıın ve ne yapacağını merak ediyor. Özellikle yerli oyuncu alınacak mı? Bu merakımızı da Ersun Yanal şu cümlelerle giderdi: Transfer için raporumu hazırlıyorum. Ancak şu da gerçek. Türkiye'de fazla oyuncu yok, 2-3 tane var bizim alabileceğimiz.

"AVRUPA'YA GÖRE BAŞKA TÜRKİYE'YE GÖRE BAŞKAN"

Merak edilen konulardan birisi de gelecek sezonki planlama ve Şampiyonlar Ligi'ne F.Bahçe'nin gidip gidemeyeceğiz.. Bu konuda F.Bahçe CAS'ın gerekli kararını bekliyor ve Avrupa umudu sürüyor. Gelecek sezon planlarıyla ilgili Ersun Hoca'nın yanıtı şu oldu: Önümüzü görmemiz lazım. Avrupa'ya gidecek miyiz, gitmeyecek miyiz bilemiyorum. Gidereceksek ona göre kadro yapmamız gerekir. Gitmeyeceksek ona göre Türkiye kadrosu yapacağız."

"4. YILDIZI TAKMAK İSTERİM"

Hoca'ya gelecek sezon F.Bahçe ile G.Saray arasında yaşanacak 20. şampiyonluk yani 4. yıldız savaşıyla ilgili yorumu da merak konusuydu. F.Bahçe'de çeşitli projeleri vardı ve bunu gerçekleştirmek istiyor. Bu projelerden en büyüğü ve en önemlisine yanıtı, "4. yıldızı takmak isterim. 4. yıldız benim en büyük planım" şeklinde oldu.

"YAŞLI DEĞİL TECRÜBELİ"

F.Bahçe'de en çok tartışılan konulardan birisi de takımın yaşlı olması ile ilgili. 29 yaş ortalaması bir çok kesime göre "Bu takım yaşlandı, seneye işi zor" derken Ersun Yanal, "Önemli olan şu, sizin yaşlı değiniz oyuncu aslında tecrübeli oluyor. Benim en büyük arzum da tecrübe ile gençleri kaynaştırıp daha farklı bir takım ortaya çıkartmak" görüşünü savundu.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!