comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Yobo: 'Garip duygular içerisindeyim'

22 Mart 2014, Cumartesi 13:35

Nijeryalı savunma oyuncusu Joseph Yobo, kendisi için önemli olanın düzenli forma giymek olduğunu ve bunun için ailesini bile İstanbul'da bıraktığını söyledi.

Fenerbahçe'den devre arasında Norwich'e kiralık olarak giden Nijeryalı deneyimli savunma oyuncusu Joseph Yobo, İngiliz basınına bir röportaj verdi.

Eşini ve çocuğunu İstanbul'da bıraktığını, bu nedenle ailesini çok özlediğini ve zorlandığını berlirten Yobo; "Büyük fedakarlıklar yaptım. Ailemle konuşuyorum ve onları ne kadar özlediğimi farkediyorum. Onları asla bırakmak istemedim. Bu çok zor oldu. Bazen zor kararlar vermek zorunda kalıyorsunuz, çünkü kariyerinizi de düşünmek zorundasınız. Olay sadece para değil" dedi.

"EŞİM ŞARTLARI ZORLAMAMI SÖYLEDİ"

Yobo; "Premier Lig Dünya'nın en iyi ligi ve ilk hedefim Norwich'i ligde tutmak. Dünya Kupası daha sonra geliyor ve ben de orada oynamayı istiyorum. Bu yüzden düzenli bir şekilde forma bulmalıydım. Ancak, küçük oğlum neden gittiğimi merak ediyorum. Onun doğum günü gelecek ay ve kaçıracağım gibi görünüyor. İlk kez ondan uzak bir yer kalıyorum. Ancak, oynayamam bunun önemli bir nedeni. Eşim de hala en üst düzey de mücadele verebileceğimi biliyor" yorumunu yaptı.

Yobo, Fenerbahçe'de yedek kaldığı günleri ise şu sözlerle anlattı; "Eşim, kadroda olamadığım günlerde bende ki mutsuzluğu ve hayal kırıklığını görüyordu. O benim kariyerimi devam ettirmem ve şartları zorlamam gerektiğini, benim yokluğumda ailemizin geleceği için elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi"

"KÜMEDE KALMAK İÇİN OYNAMAK GARİP"

Nijerya Milli takım kaptanı olan 33 yaşındaki yıldız; "Dünya Kupası'na yüzde 100'ümle hazır olmalıyım. Ne olursa olsun, Dünya Kupası şu an benim için ikinci planda. Takımımın ligdeki durumu beni rahatsız ediyor. Ligde kalmak için oynamak garip bir his. Daha önce Everton'da Avrupa, Fenerbahçe'de ise şampiyonluk için oynadım. Bu tip sonuçlar almak moralinizi aşağı çekebiliyor. Garip bir durum ama futbolda bu da var. Norwich'in ligde kalacağına inancım ise çok kuvvetli" ifadelerini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!