comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe'de kayıplara karışan isim

22 Mart 2014, Cumartesi 11:34

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Samuel Holmen, sarı lacivertli ekipte adeta kayıpları oynuyor.

Spor Toto Süper Lig'de bir maç eksiğine rağmen en yakın takipçisi Galatasaray'ın 5 puan önünde bulunan Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda emin adımlar ile ilerlerken bir ismin akıbeti ise merak konusu haline geldi.   Geçtiğimiz sezon İstanbul Büyükşehir Belediyesispor forması altında sergilediği futbol ile Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden büyük takımların radarına takılan Samuel Holmen, sezon başında bedelsiz olarak Fenerbahçe'ye transfer oldu ancak sarı-lacivertli ekipte aradığını bulamadı.   Deneyimli orta saha oyuncusu, 2012/13 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor forması ile 33 lig maçında görev almış ve 11 gol - 7 asist gibi etkileyici bir performansa imza atmıştı.

SARI-LACİVERT HAYALET  
Sezonun başlaması ile hem orta sahadaki alternatif kalabalığının, hem yabancı kontenjanının hem de Ersun Yanal'ın kurbanı olan İsveçli oyuncu, Fenerbahçe forması ile geride bıraktığımız dönemde yalnızca 6 maçta sahaya çıktı.  

Ersun Yanal tarafından Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere toplamda 5 kez sahaya sürülen Samuel Holmen, ilk etapta elde ettiği şansları iyi değerlendirerek hem taraftarların hem de Yanal'ın gözüne girmeyi başarsa da akabinde gelen düşüşe engel olamadı.  

ARKA ARKAYA 11 MAÇ TRİBÜNDE!  

Spor Toto Süper Lig'in start alması ile beraber Ersun Yanal tarafından ilk 7 maçın 4'ünde sahaya ilk 11'de çıkan Holmen, 7. haftada oynanan ve 0-0'lık eşitlik ile sona eren Trabzonspor mücadelesinin ardından adeta ücretli izne çıktı.   Şükrü Saraçoğlu'nda oynanan mücadelede ortaya koyduğu performans ile eleştiri oklarının hedefi haline gelen Holmen, bu karşılaşmanın ardından deneyimli teknik adam Ersun Yanal tarafından 11 maç boyunca arka arkaya tribüne gönderildi. Samuel Holmen, Trabzonspor maçından sonra ilk defa ligin 19. haftasında Fenerbahçe'nin deplasmanda Eskişehirspor'a 2-1 mağlup olduğu karşılaşmada forma giydi.  

SEZON SONU YOLCU..
 

Fenerbahçe forması altında çıktığı 6 mücadelede takımına gol ya da asist bazında katkı sağlayamayan Samuel Holmen, yabancı statüsünün de etkisi ile sarı-lacivertli ekibin sezon sonunda yollarını ayıracağı isimler arasında yer alıyor.   İsveçli orta saha oyuncusunun Fenerbahçe kariyerinde bir başka dikkat çeken detay ise, ligde forma giydiği 5 maçın hepsine ilk 11'de başlaması ancak 90 dakika sahada kalmayarak Ersun Yanal tarafından ilerleyen dakikalarda oyundan alınması oldu.  

Samuel Holmen ayrıca, Fenerbahçe ile imzaladığı sözleşme kapsamında yıllık 1.300.000 milyon euro garanti para ve maç başında 15.000 euro ödeme alıyor.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!