comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

F.Bahçe seyircisiz maç istemiyor

22 Mart 2014, Cumartesi 10:20

PFDK'nın dört kulübe daha ceza vermesi ve bunlardan birinin sarı-lacivertli ekibin bu haftaki rakibi Gaziantepspor olması takımda sevinç yaratacağı yerde futbola darbe olarak yorumlandı. Kuyt, “Seyircisiz maçlar bu oyunun tüm keyfini bitiriyor. Böyle sürerse kimse kombine almayacak” dedi.

Ligin devre arasında çirkin ve kötü tezahürat ile ilgili yapılan talimat değişikliğinden sonra artan seyircisiz oynama cezalarına başta Dirk Kuyt olmak üzere Fenerbahçe'nin yabancı oyuncularından tepki geldi.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun önceki gün dört kulübe daha ceza vermesi ve bu kulüplerden birinin sarı-lacivertli ekibin bu haftaki rakibi Gaziantepspor olması takımda sevinç yaratacağı yerde futbola darbe olarak yorumlandı.
 
Seyircisiz oynanan maçların futbola, taraftara ve seyircilere ciddi zararlar verdiğini kaydeden Kuyt bu yolun yanlış olduğunu savundu. Hollandalı yıldız, “Seyircisiz müsabakalar bu oyunun tüm keyfini bitiriyor. Böyle devam ederse kimse kombine almayacak. Çünkü sezon içinde insanlar bir sürü maçı kaçırıyorlar. Parasını veren ve hiçbir şey yapmayan seyircinin suçu ne? Ama bir sonraki maça gelemiyor. Herkese birden fatura kesmek bir çözüm değil. Bu Türkiye'deki futbolu gerçekten bitiriyor” dedi.
 
ANLAM VEREMİYORLAR
 
Özellikle evinde bir başka oynayan sarı-lacivertli takımdaki yabancılar bu kadar çok maçın seyircisiz ya da kadın ve çocuklar önünde oynanmasına bir anlam veremediklerini de belirttiler. Farklı liglerde böyle bir durumla hiç karşılaşmadıklarını kaydeden yıldız isimler bu durumun dünyada örneği bulunmadığını ifade ettiler.

ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!