comScore

Fenerbahçe Fenerbahçe

Webo ve Konyaspor! Flaş iddia...

19 Mart 2014, Çarşamba 10:34

Teknik direktör Ziya Doğan, Fenerbahçeli futbolcu Pierre Webo için Konyaspor'un kapısından döndüğünü açıkladı.

Teknik direktör Ziya Doğan, Fenerbahçe'nin Kamerunlu golcüsü Pierre Webo'yla 2011 yılında el sıkıştığını söyledi. “Konya'ya gelmeye razı oldu. Ama istediği 1 milyon doları bulamadık” dedi.

Bu sezon attığı kritik gollerle Fenerbahçe'ye büyük katkı yapan Pierre Webo, Mallorca'dan ayrıldığı 2011 yılında az daha Konyasporlu oluyormuş. Teknik direktör Ziya Doğan, “Konyaspor'u çalıştırdığım dönemde Mallorca'ya Webo'yu izlemeye gittim. Maçtan sonra Webo oturduğumuz restorana geldi, arkadaşlarıyla. Sonra bir araya geldik ve konuştuk. Konyaspor'a gelmeye razı oldu. Devre arası transferi olacaktı; ama o dönem kulübü 1 milyon dolar istedi. Konyaspor veremedi. Böylece transfer gerçekleşmedi. Olsaydı Webo'nun Türkiye macerası çok önceden başlayacaktı.

Sivok, sadece 300 bin dolara geliyordu

Doğan, şu anda Beşiktaş'ta forma giyen Tomes Sivok ile Atiba Hutchinson'ı da yıllar öncesinden transfer etmeye çalıştığını belirterek “Trabzonspor'u çalıştırdığım 2004'te Sivok'u keşfetmiştim. Macaristan'da bir maç izlemeye gittim. 300 bin dolar istediler. O koşullarda bu rakam ödenemedi. Sonrasında, 2006'da Beşiktaş'a kaç paraya geldiğini biliyorsunuz. Atiba'yı da 2006'da, Trabzonspor'daki ikinci döneminde keşfettim. Kopenhang'da oynuyordu. Çok beğendik. Kendisi de gelmeye razıydı. Ama yine parasal sorunlar çıktı” ifadelerini kullandı.


ARKADAŞINI GETİR 50 TL BİLYONPUAN AL!